Acrylaatkit: Wat is het en welke heb je nodig?

Acrylaatkit: Wat is het en welke heb je nodig?

Leestijd: 5 minuten 01-07-2022

Acrylaatkit zit in een tube die je in een kitpistool zet, vervolgens knip je de punt van de koker schuin af. De voegen die je wilt afdichten spuit je gelijkmatig vol met dit afdichtmiddel. Strijk de acrylaatkit glad en laat de kit uitharden.

Waar heb je acrylaatkit voor nodig?

Acrylaatkit is een dichtmiddel dat je in voegen spuit zodat deze dicht zijn en er geen vocht of vuil tussen kan lopen. Met acrylaatkit dicht je voegen, kieren en naden af van kozijnen, vensterbanken, trappen, gipsplaten, beton of metselwerk, hout, keramische tegels en meer. Er is acrylaatkit voor binnen en buiten, let daarom op dat je de juiste kit koopt voor de plek waar je voegen en naden wilt dichten.

Is acrylaatkit overschilderbaar?

Wil je acrylaatkit kopen? Dan is het handig om te weten of deze overschilderbaar is. In ons assortiment kies je uit overschilderbare acrylaatkit in verschillende kleuren. Meestal is acrylaatkit wit, dat is een praktische kleur om te overschilderen. Wil je acrylaatkit in het bruin, grijs of een andere kleur kopen dan zijn die ook verkrijgbaar, bijvoorbeeld de ProGold Acrylaatkit Exterieur. Die is er in wit, grijs en bruin. Een donkere kleur kit is juist handig wanneer je weet dat je met een donkere kleur gaat overschilderen, dan loopt de kitrand mooier over in de verfkleur.    

Welke acrylaatkit?

Wil je binnen voegen dichten dan is er acrylaatkit voor binnen, die is ook als sneldrogende variant verkrijgbaar. De sneldrogende acrylaatkit is handig wanneer je de kit vlak na het aanbrengen wilt overschilderen. Ga je voegen, kieren of naden buiten afdichten? Koop dan de acrylaatkit voor buiten, die is waterdicht en kan tegen de weersomstandigheden buiten. Natuurlijk kan je deze kit ook voor binnen gebruiken als je dat graag wilt. 

Acrylaatkit Gamma en Praxis, zijn dat dezelfde als die van Onlineverf.nl?

Je kan acrylaatkit kopen bij de bouwmarkt, denk aan Gamma en Praxis of ga naar de Action. Maar is de acrylaatkit wel hetzelfde?

Acrylaatkit is er van merken als ProGold, Den Braven, Bison, Soudal, Illbruck en meer. Als je kit van een van de merken koopt is die overal hetzelfde. Dus heb je nog een rest acrylaatkit van Gamma of Praxis liggen en wil je kit bijkopen om je klus af te maken? Bestel hem dan makkelijk hier online, want onze Bison kit wit is hetzelfde als die van de bouwmarkt.

Het enige verschil is dat je bij ons niet eens de deur uit hoeft om kit te kopen, online bestellen betekent dat jouw pakketje tot aan je deur wordt geleverd. Scheelt voor jou een wandeltocht door de gangen van de bouwmarkt.

Acrylaatkit zwart

Naast witte kit is er ook acrylaatkit in donkere kleuren zoals grijs, bruin of zwart. Zwarte acrylaatkit is populair omdat hij mooi aansluit bij zwarte houten of stalen kozijnen. Ook zien we tegenwoordig zwarte trappen en vloertegels in donkere kleuren. Dan is een donkere kleur kit erg handig omdat zwarte kit precies past bij je interieur.

Tip: de zwarte kit lijnen vallen op, daarom is het belangrijk om de acrylaatkit zwart heel strak af te werken. Wij raden aan om de voeg af te plakken met schilderstape, dan weet je zeker dat de zwarte voeg overal dezelfde voegbreedte heeft (max. 24 mm). Verwijder de tape direct na het gladstrijken van de zwarte acrylaatkit.

Bison acrylaatkit

Bison is een hoogwaardig merk en daar heb jij voordeel van want Bison acrylaatkit is makkelijk verwerkbaar. Koop de Bison acrylaat schilderskit en je kan hem na 30 minuten al overschilderen! Daar is over nagedacht, zo veel gemak en top kwaliteit kit. De Bison acrylaatkit is wit en een uitstekende afdichtingskit voor raam- en deurkozijnen, barsten in binnenmuren en het afdichten van verschillende materialen. Bison kit hecht op diverse oppervlaktes zoals beton, hout, tegels, metaal en pvc.

En vergeet niet je kitspuit, een afbreekmesje, plamuurmes of kwast te kopen; alles voor je afkit klus is verkrijgbaar hier in de Onlineverf.nl webshop, super handig!

Acrylaatkit kopen online

Wil je schilderskit kopen en heb je nog vragen zoals: wat is de beste acrylaatkit? Welke kit is geschikt voor jouw klus? Neem dan even contact op met een van de deskundige medewerkers van onze klantenservice. Wij zijn er voor je, niet alleen met de webshop vol verf, lak en verfbenodigdheden, wij beantwoorden ook jouw vragen want goed advies vinden we belangrijk. Zo weet je zeker dat je de juiste acrylaatkit koopt en kunnen wij je bovendien tips geven voor het verwerken. En wist je dat wij super snel leveren? Op werkdagen voor 23:59 uur besteld is dezelfde dag verzonden!