Vocht en vetplakken overschilderen

Heb je last van nare plekken op de muur of het plafond? Geen nood, daar is iets aan te doen! Vandaag ga je lezen welke oplossing er is die ervoor zorgt dat jouw wand of plafond helemaal vrij wordt van o.a. vocht,- roet,- en nicotineplekken. Naast dit type verontreinigingen zijn er ook andere vervelende vlekken die je kunt gaan oplossen. We gaan er vanuit dat de vlekken dusdanig hevig zijn, dat je een nieuwe laag moet aanbrengen voor een egaal resultaat. Uit ervaring weten wij dat andere methodes en hulpmiddelen vaak alleen het leed verzachten. Met andere woorden: je blijft toch een deel van de vlek zien. En dat willen we niet!

Hoe ontstaan vlekken?

Het ontstaan van vlekken kan uiteraard via verschillende manieren. Zo zijn nicotineplekken bijvoorbeeld een direct gevolg van het feit dat er binnenshuis gerookt wordt. Met name wanneer er slecht geventileerd worden, bijvoorbeeld omdat het buiten koud is, ontstaan er snel plekken. De rook van de sigaret of sigaar kan niet weg en trekt naar boven. Dat is ook de reden dat het plafond vaak het eerste slachtoffer is van dit soort plekken. Roetplekken zijn vaak het gevolg dat brand(schade) dat is ontstaat binnenshuis. Maar let op, niet alleen brand kan dit soort plekken veroorzaken. Ook slecht onderhoud van een kachel en elektronische apparaten kunnen de oorzaak zijn deze plekken. Daarnaast kan de vervuiling in de buitenlucht worden meegevoerd naar binnen. Deze vervuiling kan weer het gevolg zijn van smog of andere schadelijke invloeden. Vochtplekken ontstaan vaak naar aanleiding van waterschade. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er lekkage is op een bovengelegen verdieping. Het vocht trekt dan door de muren of plafonds heen en dit geeft een vervelend beeld. Daarnaast is vocht in huis ook schadelijk voor de gezondheid. Denk er daarom aan dat je eerst de oorzaak van het vochtprobleem oplost!

Tips om vochtproblemen te herkennen

Van de drie kernproblemen: nicotine,- roet,- en vochtplekken is vocht het meest hardnekkig. Dit type probleem is in de basis het meest lastig op te sporen. Daarom geven we je graag wat tips zodat je vochtproblemen snel kunt herkennen. - Droogt de was relatief langzaam? Let op! - Zie je vochtplekken op de muur of plafond? Dan is dit een duidelijke aanwijzing. - Nadat je hebt gedoucht of een bad hebt genomen blijft het vocht langer op de tegels zitten. - Je merkt dat het energieverbruikt aan het stijgen is. - Je ziet (beginnende) schimmelplekken op de muur, vloer of plafond - Er ontstaan condens of druppels tegen het glas van de ramen of de kozijnen.

Het juiste product om hardnekkige vlekken aan te pakken

In dit blog bespreken we een gemakkelijke oplossing om dergelijke vlekken op de muur en het plafond op te lossen. Verffabrikant Sigma heeft een product ontwikkeld dat zeer gemakkelijk te gebruiken is tegen vlekken. Als je last hebt van vlekken is het belangrijk dat je natuurlijk de oorzaak oplost. Daarnaast wil je het liefst een product waarmee je in één keer bent met de vlek. De oplossing voor het probleem: Sigma StainAway met Stain Blocking Technology! Dit product heeft een uitstekende isolerende werking en is daarnaast ook nog eens geurarm. Je ruikt dus niet dat je deze verf hebt aangebracht. Het grote voordeel van dit product is dat hij in één keer dekkend is. De vlek kan dus na één laag muurverf wordt opgelost.

Wat is de Stain Blocking Technology van Sigma?

Deze technologie zorgt ervoor dat een vernetting in het bindmiddel plaatsvindt. Daardoor worden vlekken permanent geïsoleerd en kunnen ze niet naar het oppervlak doordringen. In de meeste gevallen is één laag voldoende om zelfs de meest hardnekkige vlekken voor altijd te laten verdwijnen. Omdat vlekken met Sigma StainAway vlot weggewerkt zijn, heb je spoedig een mooi resultaat.

De vele voordelen van dit product

De Sigma StainAway met Stain Blocking Technology is dus perfect voor het isoleren van ondergronden die vervuilt zijn. Je kunt denken aan nicotine-, rook en roetaanslag, waterkringen, koffie- en theevlekken. Een flinke lijst dus! Je kunt de muurverf gebruiken op minerale ondergronden, zoals beton, stucwerk, schuurwerk, gipsplaten en metselwerk en op bestaande goed hechtende (muurverf)lagen, structuurpleisters en afwerkingen met glasweefsel of glasvlies. Belangrijke voordelen van het product zijn o.a dat de verf goed afneembaar is. Deze verf heeft schrobklasse 1 volgens de NEN EN 13300 norm. De  ekkingsklasse is 2 en dat betekent dat hij een zeer goede dekking heeft. Daarnaast is de verf goed verspuitbaar en krijg je een egaal mat eindresultaat. Zoals eerder genoemd is de verf geurarm en is de verf binnen één dag overschilderbaar. De muurverf kan afgewerkt worden met diverse muurverven, zodat je dus niet gebonden bent aan dit product als eindlaag. Wil je in de keuken bijvoorbeeld de Sigmapearl Clean Mat gebruiken, omdat deze zeer goed afneembaar is? Dan kan dat uiteraard! Daarnaast is de Sigma StainAway licht bestand tegen opglanzen en heeft hij een lange ‘open tijd’ waardoor de baanvorming wordt beperkt. Tevens zal de verf niet vergelen! Conclusie: Heb je last van vervelende vlekken? Kies dan voor Sigma StainAway!