Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin – De antislip lak voor de trap! | Onlineverf.nl

Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin – De antislip lak voor de trap!

Sigma S2U Nova Traplak1

Het heeft even geduurd, maar nu is ie er eindelijk; de Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin! Deze unieke lak is speciaal gemaakt voor de trap en heeft o.a. een anti-slip werking. Ideaal dus, want zo glijd je niet gemakkelijk uit! Deze lak heeft ten opzichte van andere water gedragen lakken, die ook voor de trap (werden) gebruikt, een aantal voordelen. Ten eerste, zoals eerder al genoemd, heeft deze lak een anti-slip werking. Dit komt doordat er minuscule korreltjes in de lak zitten, waardoor je de lak meer grip heeft. Daarnaast beschikt de Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin over de bekende LTA+ technologie en is de lak dus zeer kras- en slijtvast. Dat is wel zo handig bij een trap, want je loopt natuurlijk vaak met je schoenen naar boven. Voor het gemak hebben we de belangrijkste eigenschappen nog even op een rijtje gezet:


Anti-slip trapverf

De verf heeft een anti-slip werking, maar het mooie is dat je dit niet ziet. Je ziet dus geen korreltje of iets in die richting. De verf bevalt een miniscuul vezeltje dat zorgt voor die anti-slip werking. Je hoeft je dus niet druk te maken om eventuele korrels of andere opvallendheden in de laklaag. 

Gemakkelijke verwerking en uitstekende vloeiing

Deze verf is gemakkelijk te verwerken met een kwast of een roller. De roller die je het beste kun je gebruiken is een Anza roller. De kwast waarmee je deze verf gemakkelijk aanbrengt is de ProGold Patentpunt kwast aqua. Naast goede verf is het belangrijk dat je ook het juiste materiaal gebruikt. Nadat je de verf hebt aangebracht op het oppervlak vloeit deze mooi uit, zodat je een egaal eindresultaat krijgt. 

Nova Traplak LTA+TM technologie

Vuil of vlekken op de trap? Geen enkel probeem met deze lak. Door de LTA+ technologie van Sigma kun je iedere vlek gemakkelijk verwijderen. Loop je naar boven en knoei je per ongeluk wat sop uit een emmer? Ook dat is geen probleem. De laklaag is bestand tegen dergelijke schoonmaakmiddelen. Niet bang zijn voor vlekken dus!

Kras- en slijtvaste traplak

Je wilt natuurlijk geen krassen op je mooi afgelakte trap. De lak is na droging echt heel hard! Daardoor is de laklaag bestand tegen krassen en slijtage. Ook met het lopen van schoenen naar boven heb je geen zorgen om beschadigingen. Je zou kunnen verwachten dat de zolen van schoenen zorgen voor extra slijtage en dat is natuurlijk ook zo. Maar omdat de lak dusdanig hard wordt, zal de laklaag niet snel slijten. 

Niet vergelend

De Nova Traplak is op waterbasis en kan daardoor niet vergelen. Dit in tegenstelling tot verf op terpentinebasis, wat wel kan vergelen naarmate er weinig tot geen UV licht bij komt. Je kan dus met een gerust hart de trap in de meeste lichte kleur schilderen, zonder dat de laklaag naar verloop van tijd geel wordt. 

Snelle droging

Verf op waterbasis is lekker snel droog. Binnen 5 uur kan je al een tweede laag aanbrengen. Zo kun je dus de gehele trap schilderen binnen 1 dag! Let er wel op dat deze verf tot wel 14 dagen nodig heeft om volledig uit te harden. Dat betekent dat je de eerste paar weken het beste met sokken naar boven en beneden moet lopen. Watergedragen lak droogt aan het oppervlak vrij snel, maar voor volledige doorharding moet je toch wel 14 dagen wachten.

Reukarm

Verf op waterbasis stinkt niet. Simpel! Je hebt dus geen last van vervelende verfluchtjes als je de trap gaat schilderen. Ook na het schilderen ruik je de geur van deze verf niet. 

Wil je weten hoe je de verf het beste aan kunt brengen? Klik dan hier