Sigma Perfect Matt | De nieuwste muurverf van Sigma

Dat Sigma veel innoveert is een feit. Ieder jaar komt het merk wel met een nieuw product dat waarde toevoegt voor de klant. Ook dit jaar heeft het merk opnieuw een product ontwikkelt dat jou als consument verder helpt. Niet voor niets is Sigma Coatings al jaren de meest innovatieve verffabrikant van Nederland. Enkele bekende innovaties van de afgelopen 2 jaar? De traplak met anti slip, de muurverf die de lucht zuivert en wat dacht je van de vernieuwde muurverf die vlekken beter isoleert? Stuk voor stuk innovaties waarin het merk zijn waarde toont.

Waarom is de Sigma Perfect Matt ontwikkeld?

De klant van nu, dus zowel de consument als de schilder, stelt steeds hogere eisen aan esthetische aspecten. We schilderen nu vaker onze wanden en plafonds over en daarbij verlangen we naar een bepaald kwaliteitsniveau. De verf moet bijvoorbeeld goed afneembaar zijn en goed dekken. Dat vinden we inmiddels al basisvoorwaarden. Maar naast deze voorwaarden is het voor ons ook van belang dat de muurverf er echt egaal uit ziet. De muur moet dus niet zomaar mooi zijn. Nee, hij moet super strak zijn en dat moeten we als consument zelf voor elkaar kunnen krijgen. Nou, daarom heeft Sigma de Perfect Matt ontwikkeld. Zodat iedereen zelf een perfect matte afwerking kan krijgen op zijn of haar muur.

Perfect Matt

Hoe moet ik met de Perfect Matt schilderen?

Muurverf moet over een aantal belangrijke eigenschappen beschikken, wil je deze goed en streep loos kunnen verwerken. Nu kunnen we een heel technisch verhaal gaan houden, maar dat heeft geen zin. Wat belangrijk is, is dat de muurverf aanzetvrij is en baanvrij verwerkbaar is. Met aanzetvrij bedoelen we; op het moment dat je de roller op het oppervlak zet en gaat rollen, zal je de afdruk van de roller niet zien. Gebruik wel altijd de juiste roller! Baanvrij betekent dat je moeiteloos kunt schilderen, op bijvoorbeeld je plafond of muur, zonder dat je die banen ziet. Met banen bedoelen we dan de overgangen die je maakt met de roller. Daardoor krijg je dus een perfect egale afwerking. Dit is mogelijk door een nieuwe techniek, namelijk de ‘’Smooth Layer Technology’’

De Smooth Layer Technology uitgelegd

Deze innovatie, die de Smooth Layer Technology heet, is bedacht met het idee om een zo glad mogelijk resultaat te behalen. En een glad resultaat behaal je o.a. doordat je geen last hebt van aanzet- en baanvorming. De technologie is erop gericht om deze aanzetten en baanvorming te voorkomen. De Sigma Perfect Matt heeft een langere open-tijd, wat betekent dat de verf minder snel opdroogt. Uiteraard is het een stuk ingewikkelder dan dat, maar in het kort komt het er wel op neer. Doordat de verf minder snel droogt, kun je de overgangen beter over elkaar heen zetten. Als je eenmaal een overgang hebt gemaakt, droogt de verf gelijkmatig op, waardoor je dus geen verschil gaat zien.

Smooth Layer

Andere voordelen van de Perfect Matt

Naast bovenstaande voordelen beschikt de Perfect Matt over de eigenschap dat de verf licht reinigbaar is. Dat betekent dat je de muurverf in dagelijks gebruik prima kunt afnemen of schoonmaken. Echter is de verf dan minder geschikt voor bijvoorbeeld de achterwand van de keuken. Daarvoor adviseren we dan de Sigmapearl Clean Matt. Een andere belangrijke eigenschap van deze verf is dat de verf niet opglanst. Dat betekent dat de afwerking echt heel erg mat blijft. Daarnaast dekt deze verf erg goed en daaraan kun je o.a. de kwaliteit herkennen. Verder is het ideaal dat wanneer je een oppervlak bijwerkt met deze verf, je het bijgewerkte stuk nagenoeg niet ziet! Ideaal wanneer je bijvoorbeeld per ongeluk een stuk uit de muur loopt ;) Was dat alles? Nee! Je kunt de muurverf ook goed verspuiten met een goede verfspuit. De verf heeft schrobklasse 1 volgens het NEN EN 13300 keurmerk en de verf is perfect geschikt voor glasweefsel en glasvlies. Daarnaast zal de verf niet vergelen bij minder daglicht. Wil je dus een egaal matte muur? En wil je een muurverf van hoge kwaliteit met legio voordelen? Kies dan voor de Sigma Perfect Matt muurverf!