Sigma en Sikkens in de bouwmarkt. Is dat dezelfde verf? | Onlineverf.nl

Sigma en Sikkens in de bouwmarkt. Is dat dezelfde verf?

Sigma en Sikkens in de bouwmarkt. Is dat nou dezelfde verf die Onlineverf.nl ook verkoopt? Het korte antwoord daarop is: Nee, absoluut niet. We willen je graag uitleggen wat het verschil is. Een tipje van de sluier: je bent voordeliger uit met de professionele variant die wij verkopen. Dat beloven we.

                                                        Sikkens Rubbol Xd High Gloss                          Sikkens Buitenlak

Waarom worden Sikkens en Sigma in de bouwmarkt verkocht?

Beide merken hebben ervoor gekozen om hun eigen merk in de bouwmarkt te verkopen. De reden hiervoor dat is de merken hun producten breder willen afzetten naar meer consumenten. Tot zover is dat een helder commercieel doordacht plan. Echter is er vanwege het kwaliteitsverschil wel wat onduidelijkheid bij de consument. Men associeert Sigma en Sikkens altijd met de hoogst haalbare kwaliteit verf. De nuance die hierin aangebracht moet worden is dat de verf in de bouwmarkt wel degelijk verschilt in kwaliteit. Dit gaan we zo duidelijk mogelijk uitleggen in deze blog. Wij als online verf specialist willen je graag altijd voorzien van het beste advies met de beste producten, zodat jij zo lang mogelijk kunt genieten van een prachtig resultaat.

Waar zit het verschil in?

De Sigma en Sikkens lakken die worden verkocht in de bouwmarkt zijn van ''doe-het-zelf'' kwaliteit. De verf die wij (en andere speciaalzaken) verkopen is de professionele variant. Een voorbeeld: De Gamma verkoopt ''Sigma Lak Interieur''. Wij verkopen ''Sigma S2U Nova Satin''.

Het verschil zit hem in ''S2U''. Dit geeft aan dat de lak volgens de norm van Sigma in de hoogst haalbare categorie valt. Alle ''S2U'' producten van Sigma zijn ontwikkeld voor de professional en garanderen het beste resultaat. Als consument ben je met deze lijn producten dan ook verzekerd van het beste! Tevens zit er verschil in het rendement: Sigma S2U Nova Satin: 16 m²/L Sigma Lak Interieur: 13 m²/L

                                                                Sigma S2U Nova Satin                  Sigma Interieur Lak

Een ander voorbeeld: De Praxis verkoopt ''Sikkens Buitenlak Hoogglans'' Wij verkopen ''Sikkens Rubbol XD High Gloss''. Het verschil hier zit hem in ''Rubbol''. Ook dit geeft aan dat de verf in de hoogst haalbare categorie valt. Ook in dit geval zijn alle ''Rubbol'' producten van Sikkens ontwikkeld om te voldoen aan de hoogst haalbare standaarden.

Tevens zijn alle Sigma en Sikkens producten enkel in standaard kleuren te verkrijgen en kunnen deze blikjes niet onder een mengmachine worden gemengd. Dat is best vervelend, zeker wanneer je toch graag je eigen kleur wilt. Bij ons worden alle Sigma en Sikkens producten wél op kleur gemengd. Dit betekent dat je uit duizenden kleuren kan kiezen!

Daarnaast is er nog het verhaal van de ingredienten in de verf en de verhouding daarvan. Verf bestaat uit drie delen: vulstof, bindmiddel en pigment. De verhouding tussen deze drie zorgen voor de kwaliteit van de verf. De belangrijkste twee zijn bindmiddel en pigment. Pigment zorgt namelijk voor de kleur en het bindmiddel zorgt ervoor dat het pigment zich goed bindt aan elkaar en aan het oppervlak. Nu zal je wellicht begrijpen dat hoe beter deze verhouding is, hoe hoger de kwaliteit van de verf is. We kunnen garanderen dat de professionele varianten een hoger gehalte pigment en bindmiddel hebben en dan doe-het-zelf variant. Deze laatste bevat namelijk meer vulstof, dat eigenlijk niets toevoegt aan de kwaliteit van de verf.

Ik wil de beste Sikkens verf kopen 

Mooi verhaal, maar een bouwmarkt is toch goedkoper?

Het is een gedachte van veel Nederlanders dat een bouwmarkt per definitie goedkoper is. Bouwmarkten hebben eenmaal het imago dat alles wat je daar koopt voordelig is. En dan zal de verf dus ook wel goedkoop zijn.  Om dat te ontkrachten hebben we een aantal onderbouwde argumenten.

We nemen als voorbeeld de ''Sikkens Buitenlak Hoogglans'' van de bouwmarkt, in dit geval de Praxis. Daarnaast zetten we de ''Sikkens Rubbol XD High Gloss'' die Onlineverf.nl verkoopt. Lees je even mee?

In dit voorbeeld gaan we uit van een situatie waarbij we 10 jaar schildervrij willen zijn. Met andere woorden: Ik wil pas over 10 jaar pas opnieuw schilderen.

Sikkens Buitenlak Hoogglans 750 ml - Prijs €31,49 per 750 ml - Prijs €41,99 per liter - Levensduur: 8 jaar

Sikkens Rubbol XD High Gloss 1 liter - Prijs €50,28 per liter - Levensduur: 10 jaar.

Als we er een simpele rekensom op loslaten, dan kunnen we de Sikkens Rubbol XD High Gloss 10 jaar schildervrij zijn voor €50,28 per liter. Willen we 10 jaar schildervrij zijn met de Sikkens Buitenlak Hoogglans van de bouwmarkt, dan moeten we, gezien de levensduur, vaker schilderen. Als we dan alleen de kosten van de lak rekenen en dus niet het materiaal en de tijd rekenen, dan kost ons die schilderbeurt €52,49 per liter. De feitelijke besparing met de Sikkens Rubbol XD High Gloss is dan €2,21 per liter.

Is dat extreem veel? Nee, maar het feit dat je schilderwerk langer beschermd is tegen weersinvloeden geeft toch een prettiger gevoel. Daarnaast wil je voor zo'n klein verschil natuurlijk liever hetzelfde product dat een vakschilder ook gebruikt en je hoeft niet vaker de ladder op dan nodig is! Daarnaast hoef je minder vaak de ladder op om opnieuw te gaan schilderen. De tijd rekenen we voor het gemak al niet mee.

Ik wil de beste Sigma verf kopen

Zijn er dan nog andere voordelen bij Onlineverf.nl?

Kijk, we willen absoluut geen anti-campagne voeren tegen de bouwmarkt, laten we dat voorop stellen. Bouwmarkten leveren namelijk een groot aandeel aan klussend Nederland en dat is geweldig. Maar de reden dat wij Onlineverf.nl zijn begonnen, is omdat wij merkten dat consumenten weinig, te weinig van verf weten. En dat is ook logisch. Verf is nou eenmaal een technisch product waar kennis voor nodig is. Een goed verfsysteem opzetten bijvoorbeeld werkt alleen wanneer je de juiste stappen onderneemt. En in dat geval wordt je liever geholpen door mensen uit de praktijk. Mensen die echt kennis hebben van het vak, de verf en het schilderen zelf. Want alleen dan kunnen we jou voorzien van een advies op maat. Want iedere situatie is namelijk uniek. Dus beste klussers: Wil je het beste advies? Wil je het beste product? Wil je dit tegen een scherpe prijs en het beste rendement? Laat je dan adviseren door de verfspecialisten van Onlineverf.nl We doen het met liefde!

Ga direct aan de slag met één van deze producten: