Maak een eigen schrijfbord met Sigma Memo Paint | Onlineverf.nl

Maak een eigen schrijfbord met Sigma Memo Paint

Wil je graag thuis, op kantoor of op school gemakkelijk een heus schoolbord maken? Ga dan aan de slag met de nieuwe innovatie van Sigma, de Sigma Memo Paint. Dit is een beschrijfbare twee-componenten coating die je binnenshuis kunt gebruiken. Na het aanbrengen van de verf kun je het oppervlak beschrijven en ook weer uitwissen. Handig toch? En het voordeel is dat je het niet eens kunt zien! Dus de kans is groot dan men raar opkijkt als jij opeens je muur gaat beschrijven met een whiteboardmarker! Je kunt de Memo Paint namelijk op iedere kleur oppervlak toepassen.

Je kunt de Sigma Memo Paint eigenlijk overal gebruiken!

Zoals genoemd kun je de verf natuurlijk op een kale muur gebruiken. Dit hoeft niet alleen op een witte muur te zijn. Hoe denk je er bijvoorbeeld over om deze verf ook in de hal te gebruiken? Of misschien wel op de muur naast de trap. Of misschien wel in de keuken. In de keuken...dat is handig! Zo hoef je ook geen ouderwetse briefjes meer op de koelkast te plakken. Kortom, mogelijkheden genoeg!

Hoe moet ik de Sigma Memo Paint aanbrengen?

1.Je kunt Sigma Memo Paint het beste aanbrengen op een gladde ondergrond waarop een watergedragen lak- of muurverf is aangebracht. De bestaande verflagen kun je het beste even grondig reinigen en de bestaande laklagen even matteren. Denk eraan dat je verf geschilderde ondergronden minimaal 3 dagen laat drogen.

2. Plak het gebied rondom het te behandelen oppervlak af met ProGold Masking Tape Blauw.

3. Leg een stuk afdekfolie op de ondergrond ter bescherming.

4. Bij het voorbereiden (mengen) en aanbrengen van Sigma Memo Paint handschoenen en een veiligheidsbril dragen.

5. Voorbereiden van de verf: - Voeg de verhardercomponent toe aan de basiscomponent. - Meng de componenten met een roerhout gedurende 3 minuten zorgvuldig tot een homogeen mengsel.

6. Aanbrengen van de Sigma Memo Paint: - Ga je een muur schilderen, gebruik de roller voor gladde ondergronden. - Ga je bijvoorbeeld een houten deur schilderen, gebruik dan de Anza Viltroller. - Breng Sigma Memo Paint aan van beneden naar boven. - Ga je een liggend oppervlak behandelen, bijvoorbeeld een tafel, plaats na het aanbrengen het voorwerp dan verticaal voor een optimale vloeiing van de Sigma Memo Paint. - Verwerk de lak binnen 4 uur na menging. - Breng de tweede laag aan na 5 minuten tot maximaal 1 uur. - Ventileer de ruimte tijdens het aanbrengen en het drogen van de Sigma Memo Paint goed.

7. De aangebrachte laklaag is na 7 dagen beschrijfbaar en reinigbaar.

8. Beschrijf de verf met niet permanente stiften zoals whiteboardmarkers. 9. Reinigen van het beschreven oppervlak kan worden uitgevoerd met een zachte (vochtige) doek in combinatie met onder andere whiteboard reinigingsspray, Glassex of ProGold Reinigingsdoekjes.