Hoe schilder ik een binnendeur? | Onlineverf.nl

Hoe schilder ik een binnendeur?

Hoe schilder ik een binnendeur? Het schilderen van een binnendeur vergt even de nodige juiste stappen. Maar als je je deur op de goede manier behandelt kun je jarenlang genieten van een deur die strak in de lak zit! Het gebruik van de juiste gereedschappen en verf is daarbij erg belangrijk. Er zit namelijk nogal wat verschil in! Daarom vertellen we je in deze blog alles over het schilderen van je deuren. In deze case gaan we uit van een deur die al eerder geschilderd is.

Hoe begin ik?

Ten eerste moet je jezelf even afvragen hoe je de deur gaat schilderen. Laat je hem hangen in de scharnieren, of haal je hem eruit? Vooral lichtinval is belangrijk, dus met die wetenschap is het misschien makkelijk voor je om de deur uit de scharnieren te halen. Wellicht heb je nog schragen in de schuur staan? Dan kun je de deur daarop leggen. Dat is makkelijker. Vervolgens is het handig om al het deurbeslag te verwijderen. Dat scheelt afplakken (wat in de regel niet heel gemakkelijk is), waardoor je sneller klaar zal zijn. Door het verwijderen van het deurbeslag heb je namelijk een compleet oppervlak dat je kunt schilderen en dat is, met name als je een roller gebruikt, wel ideaal hoor!

Het stappenplan

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we weer een gratis stappenplan voor je. Hiermee kun je stap voor stap toewerken naar jouw perfect geschilderde deur.

  Stap 1: Het verwijderen van het deurbeslag

  •  Dit hebben we al besproken.

  Stap 2: Repareer eventuele beschadigingen

  •  Zit er schade aan de deur? Plamuur dit dat even dicht de een goede houtplamuur.

  Stap 3: Het ontvetten van de deur

  •  Ontvet de deur altijd eerst met St. Marc Verfreiniger en spoel het oppervlak even na met schoon water.Deur ontvetten

  Stap 4: Schuur de deur lichtjes op.  

  •  Gebruik hiervoor schuurpapier met een redelijk fijne korrel, bijvoorbeeld P240.

  Stap 5: Maak de deur stofvrij

  •  Dit doe je met een kleefdoekje.

  Stap 6: Breng bij een niet eerder geschilderde een watergedragen primer aan

    Stap 7: Breng een eerste laag watergedragen aflak aan

  Stap 8: Matteer het oppervlak

  •  Doe dit met een Scotchbrite spons.

  Stap 9: Breng de twee laklaag aan

  •  Uiteraard is dit dezelfde verf als bij stap 7.

    Als je bovenstaande stappen volgt ben je bijna gegarandeerd van een mooi egaal resultaat. Om het helemaal perfect te maken hebben we een aantal handige tips voor je: Watergedragen verf schildert weer anders dan terpentinegedragen lak. Belangrijk om te weten is dat je bij dit type verf de laag eenmaal moet aanzetten en ook eenmaal moet afrollen. Ga dus niet eindeloos heen en weer met je roller, want daar krijg je echt geen mooi resultaat mee! Gebruik ook een goede lakroller en geen schuimroller! Daar krijg je ook geen mooi resultaat mee. Voor de hoeken gebruik je een watergedragen kwast. Het is aan te raden om eerste alle hoeken te schilderen en dan met een roller de grote oppervlakken te schilderen.

geschilderde deur