Wat is een goede vervanger voor carbolineum?

Wat is een goede vervanger voor carbolineum?

Leestijd: 1 minuut 23-08-2021

Er wordt weleens gezegd dat vroeger alles beter was. En in sommige gevallen is dat ook zo. Maar gelukkig zijn er steeds betere alternatieven voor ‘’het goede uit het verleden’’. Zo is er ook een goed alternatief gevonden voor het bekende carbolineum: Koopmans Ecoleum. Dit is een milieuvriendelijk product dat voldoet aan alle normen van deze tijd. Voordat we hier op doorgaan nog even het volgende: carbolineum wordt ook vaak verward met carboleum. Deze laatste is officieel de verkeerde spelling en is eigenlijk niet eens een goed Nederlands woord. Klanten vragen dan ook wel eens aan ons: wat is carboleum? Of is het nou carbolineum?  Dan zeggen wij: ''Het juiste woord is carbolineum!''    

Wat is het ook alweer precies?

Ecoleum is een sterk impregnerend beschermingsmiddel op basis van lijnolie, wat duurzaam en beter is voor het milieu. Het product kan gebruikt worden op zowel onbehandeld als goed gedroogd ruw en fijn bezaagd hout. Dat maakt het product erg geschikt als beschermings- en verfraaiingsmiddel voor onder andere ruw, ongeschaafd hout. Goede voorbeelden hiervan zijn gepotdekselde schuren, schuttingen, tuinhout, pergola’s, bielzen en hekwerk. Koopmans Ecoleum kan ook worden gebruikt op verouderde en/of verpoederde carbonileum lagen en (ongeschuurd) verweerd hout.   

Carbolineum

De beste manier om het middel aan te brengen

Voordat je begint met het aanbrengen van de Ecoleum is het belangrijk om de ondergrond te reinigen, zodat er geen vuil en/of verwering meer op zit. Dit kun je het beste doen door het oppervlak te borstelen. Belangrijk is dat je het oppervlak niet gaat schuren! Tevens is het van belang dat, naast dat de ondergrond schoon moet zijn, deze ook droog is. De ondergrond kun je vervolgens voorzien van één (impregnerende) laag Ecoleum. Wanneer het product plaatselijk “wegschiet” in de ondergrond mag er alleen “nat in nat” nieuw materiaal worden aangebracht. Nadat de laag goed is gedroogd, mag je geen nieuwe laag meer aanbrengen. Let daar op. Mocht het zo zijn dat na verloop van tijd de laag is aangetast door verwering, dan kun je ervoor kiezen om een nieuwe laag aan te brengen. Wil je meer weten over Ecoleum of hoe je dit het beste aan kunt brengen? Dan kun je uiteraard contact opnemen met de specialisten van Onlineverf.nl. Zij staan graag voor je klaar om een passend advies te geven.

koopmans ecoleum