Hoe schilder ik carbolineum over?

Het overschilderen van carbolineum kun je het beste doen met Koopmans Monumentenbeits. Dit is een weerbestendige, semi-dekkende mat zwarte beits. Met dit product krijgt je het zelfde effect als carbolineum. Let erop dat Monumentenbeits alleen in zwart te verkrijgen is. Wil je toch graag een kleurtje? Lees dan verder.

Het overschilderen van carbolineum

Het overschilderen van houten delen waar carbolineum op zit kun je doen met Koopmans Monumentenbeits. Het product is geschikt als zwarte afwerking van o.a. houten gepotdekselde schuren, molens en overkappingen Als je onderstaande stappenplan volgt krijg je gegarandeerd een goed resultaat:

  1. Ontvet de bestaande carbolineum laag met St. Marc Allesreiniger
  2. Schuur de houten delen op met korrel P240
  3. Breng de eerste laag Koopmans Monumentenbeits aan. Verdun deze laag met 5%
  4. Matteer de tussenlaag met een scotchbrite sponsje
  5. Breng de tweede laag Koopmans Monumentenbeits aan
carbolineum

Bestaand carbolineum opfrissen

Als je bestaande carbolineum lagen wilt opfrissen kan dat natuurlijk ook. Als de bestaande laag nog voldoende intact is, maar er niet meer zo goed uitziet, is daar ook een product voor. Gebruik hiervoor Impraleum van Koopmans. Deze semi transparante beits kan ook over oude poederende carbolineum lagen gestreken worden. Dit product is weerbestendig en heeft bescherming en opnieuw kleur aan houten delen. Het product is ideaal voor de verfraaiing van schuren, loodsen, schuttingen, molens en gepotdekselde houten delen, waarbij het karakteristieke uiterlijk behouden blijft.

Carbolineum op kleur?

Wil je graag een oude carbolineum laag overschilderen en wil je dit op kleur? Dan is er uiteraard ook nog een alternatief. Je kunt bovenstaande stappenplan volgen, alleen gebruik je dan Koopmans Perkoleum. Dit product is er in een hoogglans en een zijdeglans variant. De Perkoleum is te verkrijgen in meerdere standaard kleuren. Naast deze standaard kleuren is het ook mogelijk om de beits op kleur te laten maken. Zo kun je het houtwerk in iedere gewenste kleur krijgen.  

Ga direct aan de slag met één van deze producten: