Binnenmuren en plafonds | Onlineverf.nl

Binnenmuren en plafonds

Muren schilderen


Muren schilderen en plafonds

1 Omgeving afdekken Dek met afdekplastic of (oude) dekens de vloer goed af

2. Materiaal verwijderen Draai alle materialen van plafond en wanden af (lampen, stopcontacten etc.)

3 Losse spijkers en schroeven verwijderen Verwijder met een nijptang alle losse spijkers en schroeven uit de muur en plafond

4 Bestaande lagen reinigen Reinig met schoon water de ondergrond goed

5. Voorbereiding sauswerk Zorg ervoor dat u een grote sausemmer heeft met roller en eventuele verlengstang. Maak alles gereed voor het werk en doe de muurverf in de bak. Maak alle gaatjes dicht in plafond en wanden en kit eventuele kieren af. Plak waarnodig alle onderdelen af die niet geschilderd dienen te worden.

 6. 1ste Laag muurverf Zorg ervoor dat de sausroller goed in de muurverf gedoopt wordt en strijk de overige verf af aan een verfrekje of zijkant sausbak. Doe steeds niet meer dan een meter breed sausen i.v.m. baanvorming. Mocht het een nieuwe ondergrond betreffen, zorg er dan voor dat u de ondergrond fixeert i.v.m. zuiging en baanvorming!!  

7. 2e laag muurverf Verdun de muurverf niet en zorg dat u alle hoekjes als eerste doet met een kwastje, rol daarna en vloeiende beweging de volgende laag op muur en plafond. Deze laag word doorgaans iets dikker opgezet zo heeft u een mooi egaal eindresultaat. Mocht het na 2x nog niet dekken, kunt u een derde laag opzetten.

8. Bijna klaar verwijder voorzichtig alle tape en plakband en ruim het afdekmateriaal op indien de verf droog is (i.v.m. stof) In principe is muurverf altijd op waterbasis en kunt u na afloop het materiaal afspoelen onder de kraan. De verfemmers kunnen na droging bewaard worden of weg gegooid worden.

9. Geniet van het mooie eindresultaat! Muren schilderen gaat gemakkelijker wanneer u deze tips opvolgt!

Download in PDF: Muren schilderen en plafonds