Muur verven: Direct aan de slag

Hoe verf ik een muur? Op deze pagina leggen onze vakschilders jou kort uit hoe je een muur verft:
•    waar je op moet letten 
•    wat je nodig hebt 
•    geven wij je een kort stappenplan 

Het kost je nog geen 5 minuten lezen en je kan goed voorbereid aan de slag met het verven van je kamer. 

Muur verven, in het kort:

  1. Afdekken
  2. Oneffenheden verwijderen
  3. Vullen
  4. Reinigen
  5. Spullen klaarzetten
  6. Afplakken
  7. (De juiste) voorstrijk gebruiken
  8. Verven
  9. Tape verwijderen
  10. Kwast/roller bewaren(?)

Benodigdheden


In een ruimte wordt de aandacht vaak gelegd op de muren. Dat is wel jammer, want met de juiste kleur op het plafond kunnen mooie effecten worden bereikt. De ruimte lijkt hoger als het plafond een lichtere kleur heeft dan de muren in dezelfde ruimte. Een donkere kleur op het plafond geeft uiteraard het tegenovergestelde effect. Het plafond komt naar je toe, waardoor jouw kamer lager lijkt.


Voldoende verf
Doop de roller goed in de verf. Te veel verf op je roller of kwast? Gebruik het verfrekje of veeg de kwast of roller aan de rand van je verfbak af.

Verf de hoekjes eerst 
Je verft altijd eerst alle hoekjes met een kwast. Vervolgens verf je de grote oppervlaktes van je muren en het plafond met de roller. 

Zo voorkom je banen
Voorkom dat je banen of stroken ziet door met de roller verticaal over het oppervlak te rollen en daarna horizontaal. Dit doe je terwijl de verf nat is. Pak daarom altijd maar een gedeelte van de muur, bijvoorbeeld een stuk van een meter breed.

Stappenplan

Voorstrijk
Wil je een betere hechting van je verf, kleurverschillen voorkomen of de zuigende werking van een muur voorkomen dan begin je met voorstrijk. De voorbereidingen zijn hetzelfde.

Plafondverf
Voor het plafond hebben wij plafondverf voor jou in het assortiment die makkelijk hecht en snel droogt. 

Badkamerverf
Wil je de muren van je badkamer of een andere vochtige ruimte verven? Gebruik dan schimmelwerende verf speciaal voor vochtige kamers voor een optimaal resultaat.

Afwasbare muurverf
Wil je lang plezier hebben van je schilderwerk? Voor je keuken, de kinderkamer of een hobbyruimte waar spetters, vlekken of vet op de muur terecht kunnen komen is reinigbare muurverf de beste keuze! Wij hebben afneembare muurverf van goede merken en in elke kleur voor je in ons assortiment.

Structuurverf
Dit is een prachtige keuze, wel een geval apart. Wil je structuurverf aanbrengen? Lees dan de tips op onze structuurverf pagina!
Nog even voor de zekerheid: heb je de roller en kwast die passen bij jouw verf? Zo ja dan is het zo ver! Muziekje aan en verven maar.

Afronden

Je muur schilderen? Ga direct aan de slag met één van deze producten: