Grondverf op waterbasis kopen

Bekijk hier alle grondverf die je binnen kunt gebruiken. Wij adviseren om dit type grondverf ook alleen binnenshuis te gebruiken. Voor buiten is watergedragen (grond)verf niet aan te raden. Bekijk de beste soorten grondverf van bekende merken als Sigma, Sikkens en Wijzonol. Uiteraard vind je hier ook goede grondverven van merken zoals Histor en Flexa.

Grondverf op waterbasis wordt ook wel watergedragen grondverf genoemd. Dat is tevens hetzelfde als watergedragen primer, want primer en grondverf betekenen hetzelfde. Makkelijk om te weten, want zo kies je altijd snel en eenvoudig het juiste product. 

Een primer op waterbasis kan dus ook betekenen dat er een primer voor kunststof en metaal wordt bedoeld. Als dit het geval is, wordt het vaak aangeduid met ‘multiprimer’. Kijk altijd goed op de verpakking en op de productpagina voor het juiste product. 

Wanneer gebruik je grondverf op waterbasis?

Voor iedere verfklus binnen adviseren wij om een watergedragen grondverf te nemen. Het voordeel van een watergedragen grondverf t.o.v. een grondverf op terpentinebasis, is dat deze grondverf geen vervelende verfgeurtjes achterlaat. Daarnaast is het voor de gezondheid ook beter om watergedragen verf binnen te gebruiken. 

Een ander voordeel is dat grondverf op waterbasis, ook wel grondverf op acrylbasis genoemd, niet vergeelt. Met dit type verf hoeft je ook minder te ventileren, want in deze verf zitten geen schadelijk stoffen die binnenshuis niet weg kunnen. 

Hoe breng je watergedragen verf aan?

Het is belangrijk om dit type verf altijd ‘vol’ aan te brengen. Daarmee bedoelen we dat je best wat verf nodig hebt. Te schraal schilderen zorg ervoor dat de dekking niet voldoende is. Dit in tegenstelling tot verf op terpentinebasis, waarbij je in verhouding minder verf hoeft aan te brengen. 

Je kunt grondverf op waterbasis gewoon verwerken met een lakroller of kwast. Belangrijk is dat je wel kiest voor een kwast die geschikt is voor watergedragen verf. Dit is gemakkelijk te vinden op deze website. Een lakroller is altijd universeel, dus daarbij maakt het niet uit welke je kiest. 

Grondverf op waterbasis voor buiten

Het is niet handig om grondverf op waterbasis voor buiten te gebruiken. De weersinvloeden en temperatuurschommelingen buiten zorgen echt voor een andere grondverf. Grondverf op waterbasis is hierdoor niet sterk genoeg en de verf zal er dan ook naar verloop van tijd af bladderen. Dat wil je natuurlijk niet. 

Zitten er ook nadelen aan grondverf op waterbasis?

Het enige nadeel van grondverf op waterbasis is misschien dat je even moet wennen met schilderen. Als je dit type verf aanbrengt moet je echt zorgen voor een ruime hoeveelheid verf. De verf zal tijdens het drogen mooi in elkaar uitvloeien, waardoor je een goede laagdikte hebt. Als je te schraal schildert, krijg je geen mooi eindresultaat. 

Kies je voor grondverf op waterbasis, dan, moet je natuurlijk nog even weten welke verf je moet kiezen. Voor het beste resultaat adviseren wij om een professioneel merk te kiezen zoals Sikkens, Sigma of WIjzonol. Deze merken zorgen voor goede kwaliteit schilderwerk, waardoor je voor lange tijd geen onderhoud hoeft te plegen. Als je kiest voor een nieuwe laag grondverf en aflak, zorg dan dat deze twee van hetzelfde merk zijn en het liefst uit dezelfde serie komen. Zo heb je het langst plezier van het schilderwerk. 

Als je nog vragen hebt over het kiezen van de juiste grondverf kun je altijd contact opnemen met onze verfspecialisten. Zij adviseren je graag over de beste grondverf voor jouw klus. 


Categorieën Producten
Grondverf binnen Sigma S2U Nova Primer
Grondverf buiten Sikkens BL Rezisto Primer
Grondverf hout Wijzonol Grondverf Acryl
Grondverf kunststof Sigma Multiprimer Aqua
Grondverf metaal Wijzonol Hechtprimer Acryl
MDF grondverf Südwest Acryl All-Grund
Multiprimer (hechtprimer) Wijzonol Aqua Hechtprimer
Alles in Grondverf (primer) Little Greene Intelligent ASP