Welke Sigma binnenverf heb je nodig?

De S2U Nova lijn van Sigma is de beste kwaliteitsverf voor binnen! Alle producten uit deze serie zijn van de hoogste kwaliteit en zorgen voor een laklaag die keihard wordt. Er zijn verschillende varianten en glansgraden te kiezen, afhankelijk van jouw verfklus en voorkeur. Welke variant je ook kiest, alle zijn goed bestand tegen krassen en stoten. De verf is gemakkelijk te verwerken en dekt goed. Door de goede vloeiing droogt de verf zeer egaal op en dankzij het Quick Dry System ook nog extra snel. Wil je maximaal resultaat met behoud van glans? Kies dan voor een product uit de S2U Nova lijn - de watergedragen variant van de Sigma lakken - dan kies je voor de hoogst haalbare kwaliteit lakverf! Mengbaar in vrijwel elke willekeurig kleur.

Keiharde lak dankzij LTA+® Technologie

De Sigma S2U Nova Satin beschikt over LTA+ technologie. Deze technologie werkt als een schild, dankzij een speciale combinatie van bindmiddelen. Dit schild in de lak beschermt tegen huidvet en dagelijks gebruik en voorkomt daarmee slijtage. Door de technologie kan huidvet nog nauwelijks op de verflaag inwerken.

Mocht er toch huidvet op de laklaag zitten? Geen probleem, want het zal zich niet hechten aan het oppervlak. Hierdoor blijft de laklaag lang goed van kwaliteit en mooi van glans!

Sigma LTA+ Technologie

Glansgraden

Zoals genoemd zijn er verschillende varianten en glansgraden. Alle varianten worden keihard en zijn goed bestand tegen krassen en stoten. Wat is dan het verschil? En hoe kies je de juiste Sigma S2U Nova voor jouw klus? 

De glansgraad bepaalt het visuele effect van de lak. De keuze voor een bepaalde glansgraad heeft een esthetisch effect. We zetten de glansgraden en hun effect even voor je op een rijtje: 

S2U Nova Matt (mat)

Deze variant weerkaatst geen licht en glanst daarom niet. Hiermee geef je je houtwerk een krijtachtige uitstraling. 

S2U Nova Satin (zijdeglans)

Deze verf heeft net dat kleine beetje extra luxe en zachtheid, met een minimale glansgraad. Dit is de meest gekozen variant voor binnen. Deze verf laat oneffenheden in het hout minder opvallen, dus hiermee zit je altijd goed.

S2U Nova Semi-Gloss (halfglans)

Voor als het ietsje meer mag glanzen. Deze halfglanzende verf is een goede middenweg als je een niet té opvallende glans wil.

S2U Nova Gloss (hoogglans)

Voor een optimale glans ga je voor de Gloss. Deze verf heeft de hoogste glansgraad en weerkaatst het meeste licht. Deze variant zorgt voor een indrukwekkend eindresultaat, maar zorg wel dat je oneffenheden in het oppervlak goed wegwerkt, deze zijn namelijk ook extra goed te zien. 

Sigma S2U Nova Traplak (zijdemat)

Dan hebben we daarnaast nog een extra optie, die uitermate geschikt is voor de trap: Sigma S2U Nova Traplak. Dit is namelijk hoogwaardige zijdeglanzende lak (voor binnen) met anti-slipeigenschappen. Verder bevat deze lak ook alle andere goeie eigenschappen van de Nova-lakken: zoals de LTA-technologie waardoor de verf lang bestand is tegen krassen en andere slijtage.

Ondergrond

De Sigma Nova is geschikt om te gebruiken op verschillende ondergronden. Allereerst natuurlijk houtwerk: Maak de ondergrond goed schoon, schuur deze vervolgens licht op en breng vervolgens de verf aan. Het hout schuren is noodzakelijk voor de verf om goed te kunnen hechten.

Naast houtwerk kun je met de Sigma Nova Satin verzinkt staal schilderen, non-ferrometalen en kunststoffen schilderen. Je dient deze ondergrond goed voor te bereiden met een primer. Daarvoor kun je de Sigma Multiprimer Aqua gebruiken. Deze hecht op de ondergrond, waarna je de grondverf toe kunt passen en vervolgens kun je het object aflakken. Zou bouw je alle verflagen op de juiste manier op zoals de professionele schilder dat doet.

Wist je dat… Sigma S2U Nova kindvriendelijke opties heeft?

Sigma S2U Nova Matt en Satin voldoen aan de Europese Speelgoedrichtlijnen EN 71-3*. Hierdoor is het veilig te gebruiken op kinderkamers, kindermeubels en speelgoed. De Satin-variant is daarnaast nog eens geurarm. Omdat alle Sigma S2U Nova’s ook huidvetresistent en kras- en slijtvast zijn, is deze verf een perfecte keuze in je huis. Zeker in een huis met kinderen! 

Kleurkeuze

Vind je het lastig om de juiste kleur te kiezen? Lees dan nog even het artikel over het Sigma 60-30-10-principe. Daarin leggen wij uit hoe jij het beste jouw eigen kleurpalet samenstelt. Sigma heeft ook zijn eigen kleurwaaier. Lees er meer over op de pagina over Sigma Kleuren!