Schimmelwerende verf

Schimmelwerende verf is ideaal voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Naast de badkamer komt er ook regelmatig schimmelvorming voor in de wasruimte, de kelder of de keuken. Door slechte ventilatie is schimmel een makkelijke prooi. Door het gebrek aan ventilatie krijgt schimmel makkelijk de kans zich te ontwikkelen. 

Door het aanbrengen van schimmelwerende verf voorkom je dat schimmel zich kan ontwikkelen. Het blijft wel belangrijk om te voorkomen dat schimmel gemakkelijk kan openbaren. Zorg daarom altijd voor goede ventilatie, voordat als het periodiek heel vochtig wordt, zoals na het douchen.

Schimmelwerende verf is met name geschikt voor de badkamer. Belangrijk blijft altijd dat je goed kunt ventileren. Dit kan zijn door het openzetten van een raam, maar ook door het gebruik van afzuiging. De schimmelwerende badkamer verf zorgt niet dat de schimmel verdwijnt, maar dat zorgt er wel voor dat schimmel zich minder wel ontwikkelt. Naast de badkamer zijn ook andere ruimtes zoals het washok en de  (bij)keuken ideaal om de verf aan te brengen. 

Krijg geen schimmel op de muur

Als je last hebt, of hebt gehad, van schimmel op de muur, dan moet je daar wat aan doen. Zorg ervoor dat eerst alle schimmel wordt verwijdert. De simpelste manier om dit te doen is met warm water met soda en een schrobborstel. Je kunt ook gebruik maken van een schimmelvreter uiteraard. Door goed te borstelen komt de schimmel los. Spoel de muur altijd na met schoon water. 

We hebben het al eerder genoemd, maar zorg dat je altijd goed ventileert. Dit voorkomt dat je in de toekomst opnieuw last krijgt van schimmel. Tevens zorg je ervoor dat je de juiste verf gebruikt in de ruimte. Zo kun je bijvoorbeeld een isolerende muurverf aanbrengen. Deze verf zorgt ervoor dat schimmels en andere verontreinigingen geen kans meer krijgen. Een goed voorbeeld is Sikkens Alpha Isoprimer of Sigma StainAway Primer. 

Schimmelwerende verf kopen

Schimmelwerende verf kopen voor bijvoorbeeld de badkamer, wasruimte of andere ruimte in huis doe je voordelig bij Onlineverf.nl. Heb je vragen of dit type verf? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag met het maken van de beste keuze.