RAL 7039 - Kwartsgrijs

Elke schilderklus begint met het kiezen van een kleur, dit zijn vaak RAL kleuren. Deze zijn namelijk makkelijk te combineren en blijven altijd hetzelfde. Een RAL kleur is namelijk universeel, waardoor deze overal ter wereld dezelfde codes heeft.

Een enorm populaire kleur tegenwoordig is RAL 7039, deze wordt ook wel Kwartsgrijs genoemd. Deze behoort tot de grijstinten van de klassieke RAL kleurenwaaier. De kleur is perfect voor kozijnen, deuren of gebruik hem voor de boei van je overkapping. Er zijn tal van mogelijkheden!

Welke kleur is RAL 7039?

Kwartsgrijs ofwel RAL 7039 is een erg gewilde kleur, omdat hij was lichter van kleur is hij makkelijk toepasbaar in verschillende woonstijlen. RAL 7039 is modern maar ook zacht en daardoor zo enorm populair.

Hij is namelijk prachtig om te gebruiken voor deuren en kozijnen. Maak de draaiende delen van je buitenkant Kwartsgrijs en de rest wit. Dit geeft je woning een modern uiterlijk. Maar ook de garagedeur is een gaaf oppervlakte om in RAL 7039 te schilderen.

RAL 7039 versus RAL 7021

Kwartsgrijs is een stuk vriendelijker dan zijn donkere broer RAL 7021. Dit is wat meer antraciet of heel donkergrijs en neigt dus wat meer naar zwart. Terwijl RAL 7039 een stuk lichter van kleur is, heeft deze dus een wat zachtere tint, vooral wat meer bruingrijs. Beide kleuren zijn goed te gebruiken voor buitenschilderwerk.

RAL 7039

RAL 7021

RAL 7039 combineren met andere kleuren

RAL 7039 is prachtig om te combineren met lichte tinten. Denk bijvoorbeeld aan Subtle Stone van Flexa. Een subtiele tegenhanger van het wat donkere Kwartsgrijs, mooi om met elkaar te combineren. Daarnaast kan je ook kiezen voor Urban Taupe van Flexa, perfect om voor een taupe paradijs. 

RAL 7039 met Subtle Stone Flexa

RAL 7039 met Urban Taupe Flexa

RAL 7039 buitenverf of binnen

Wij mengen RAL 7039 verf voor jou op maat. Of het nou grondverf, lak, binnen- of buiten verf is. Wij maken het voor je op kleur. Daarnaast hebben wij ook alle RAL 7039 verf van bekende en professionele merken. Denk aan Flexa, Sigma, Sikkens, Wijzonol en meer! De RAL 7039 is een universele kleur, wil jij de kleur dus overschilderen dan kan dat ook met een ander merk verf.

Mocht jij nou nog meer vragen hebben over RAL 7039 of weet je niet precies welke verf je moet hebben? Neem dan even contact op met de verf experts op onze klantenservice. Zij helpen je graag verder! Natuurlijk ben je ook altijd welkom bij één van onze servicepunten.

Jouw voordelen bij Onlineverf.nl  

Koop jouw RAL 7039 verf bij ons in de webshop. Je profiteert hier namelijk van vele voordelen:

  • Gratis online advies en stappenplannen
  • Alles wat op werkdagen voor 23:59 uur besteld is, wordt dezelfde dag nog verzonden.
  • Je kan bij ons gemakkelijk achteraf betalen
  • Wij zijn de voordeligste webshop in verf van Nederland

Wij inspireren je daarnaast met de laatste trends op het gebied van kleur en verf. Wil jij nog meer inspiratie? Bij ons bestel je gemakkelijk kleurenwaaiers van jouw favoriete merk.