Welke kleuren krijtverf zijn er?

Welke kleuren krijtverf zijn er?

Leestijd: 1 minuut 12-01-2020

Krijtverf geeft een prachtige matte kleurlaag aan het oppervlak. Dit zorgt voor een rustige uitstraling voor bijvoorbeeld hout en muren. Krijtverf is de laatste tijd erg populair en naar onze verwachting zal dit alleen maar toenemen. Het bijzondere effect van dit type verf geeft een niet alledaags effect aan je woning.

Merken krijtverf

Just Paint is een merk waarbij de krijtverf in iedere gewenste kleur te verkrijgen is. Daarnaast verkopen we krijtverf van het merk Painting the Past. Dit merk heeft bijzondere kleuren in het assortiment die veel gebruikt worden. Zo kun je denken aan de kleuren Pure White, Monument, Loft, Chalk & Soft Black. Misschien zeggen deze namen je niets. Daarom kun je bij ons kleurenkaarten aanvragen. Zo krijg je een beter beeld van de kleuren die leverbaar zijn. De kleurkaarten van Painting the Past zijn: Soft Loft, Shabby Chic, Pastel Poetry, Seasonalities, New Naturals, Rustic, Touch of Colour en Traditional Colours.

Aanbrengen krijtverf

Zorg bij het aanbrengen van krijtverf dat de ondergrond altijd schoon en vetvrij is. Als de ondergrond al geschilderd is, dan kun je deze even licht opschuren zodat de hechting verbetert. Op muren kan de verf prima over latexlagen aangebracht worden. Belangrijk is dat de verf goed wordt geroerd en eventueel verdund wordt met water. Krijtverf is prima te verwerken met een kwast of roller. Let erop dat er verschillende mogelijkheden zijn voor het aanbrengen van de verf. Dit heeft ook invloed op het uiteindelijke effect. Je kunt bijvoorbeeld van boven naar beneden en van links naar rechts schilderen op hetzelfde oppervlak. Zo krijg je een bijzonder effect op de muur.