Tafel verven inspiratie

Tafel verven inspiratie

Leestijd: 1 minuut 11-10-2021

Ben je uitgekeken op die eikenhouten eettafel of steigerhouten tuintafel? Maar de afmeting is precies goed, je tafel kan nog jaren mee. En hij past bij de stoelen. De hele set bij elkaar zit erg fijn, ook belangrijk. Dus handen uit de mouwen steken en de tafel schilderen. Even inspiratieloos? Graag geven wij je hier 6 tips voor een prachtige nieuwe uitstraling van jouw houten tafel:

  1. Tafelblad zwart schilderen
  2. Tafel met whitewash look
  3. Tafel met krijtverf schilderen
  4. Tafel in een felle kleur schilderen
  5. Tafel met betonverf schilderen
  6. Tafel met brocante look

Welke sfeer wil je creëren? Afhankelijk van de kleur of bewerking geef je jouw tafel een hele nieuwe look. Geen idee welke stijl je moet kiezen? Geeft niet, hier zijn onze favoriete ideeën voor het schilderen van jouw tafel:

Stoel verven

Moderne design tafel schilderen

Heb je een tafel met een metalen onderstel? Schilder het blad dan zwart, kies zwarte lakverf voor een stijlvolle glans. Met matte betonverf ga je richting de industriële look, super trendy. Of ga je voor kunst en cultuur?

Grote meesters tafel schilderen

Voor een kunstzinnige look kan je een felle kleur kiezen. Wat dacht je van een coole pop art Andy Warhol combinatie? Schilder jouw tafelblad fel geel, roze of groen en het onderstel zwart.

Of haal een grote meester in huis. Wat dacht je van Mondriaan? Maak met afplaktape een onderverdeling van het tafelblad in vierkante en rechthoekige vakken. Kies de klassieke Mondriaan kleuren wit, rood, geel en blauw om de vakken te schilderen. Tape verwijderen en de lijnen zwart schilderen. Ja kost wat tijd, maar dan heb je een echte meester in huis. Gewoon doen! 

Vakantiegevoel tafel schilderen

Je steigerhouten buitentafel krijgt een Caribische tint wanneer je de tafel van een whitewash look voorziet. Dit kan met wit, lichtgrijs of durf je een vleugje flamingo roze aan? Voor dat gezellige vakantiegevoel in je tuin. Cocktail erbij, palmboom, hangmat en ontspannen maar.

Interactieve tafel schilderen

Altijd al een flauwe mop op tafel willen schrijven voor je liefste? Dat kan wanneer je het tafelblad met krijtverf verft. Op het oppervlak krijten, je boodschappenlijst bijhouden, tekenen, alles is mogelijk

En nog een creatief idee voor een doorleefde tafel. Voor de klassieke brocante look breng je meerdere lagen verf aan. Kies lichte en donkere tinten voor een prachtig contrast. Schuur de lagen na het schilderen door met staalwol en je accentueert de verschillende kleuren.

Genoeg ideeën. Hoogste tijd dus om jouw tafel met kwast en roller te lijf te gaan. Veel plezier met één van de leukste schilderklussen!