Grijze kleur in en rondom het huis

‘’Niemand wil een grijze muis zijn’’ is een veelgehoord spreekwoord. En in zekere zin is dat ook zo. Met die uitdrukking wordt bedoeld dat niemand graag onopgemerkt wil blijven. We willen ons immers allemaal uniek voelen en willen graag uitstralen wie we zijn en hoe we ons voelen. Kleur is hiervoor een perfect middel. In deze blog willen we je graag bewuster maken van het gebruik van de kleur grijs. Er zijn immers zoveel soorten grijs, dat we ons kunnen voorstellen dat het soms onoverzichtelijk wordt.

Het gebruik van grijs buitenshuis

Grijs kan erg mooi zijn, mits je de kleur goed gebruikt. Op de foto hieronder is het gebruik van grijs in combinatie met wit erg mooi te zien. Het geeft een luxueuze en moderne uitstraling aan een woning. Maar het is wel belangrijk om de juiste kleurencombinatie te gebruiken. Enkele veelgebruikte grijstinten zijn:

  • RAL7015 Leigrijs
  • RAL 7016 Antracietgrijs
  • RAL 7021 Zwartgrijs

De kleur grijs kan in de juiste combinatie zorgen voor een modern en strak beeld, zoals op de afbeeldingen hierboven. Je kunt de kleur gebruiken in combinatie met een witte kleur. Denk hierbij aan de RAL 9010, voor een strakke moderne uitstraling. Of RAL 9001, wat meer richting crème wit gaat, voor een wat warme uitstraling. Combineren van (donkere) grijstinten met witte tinten zorgt voor een prachtig resultaat.

Andere combinaties met grijs!

Om je aan het denken te zetten, hebben we nog een aantal leuke combinaties voor je bedacht:

  • Grijstinten met hout; dit geeft een landelijke en warme uitstraling
  • Grijs in combinatie met RVS of ijzer; dit geeft een hippe industriële look
  • Grijs in combinatie met pastelkleuren; wat zorgt voor gezellig en vrolijke ruimte

Welke verf moet ik gebruiken voor mijn woning?

Kies alleen voor kwaliteit en zorg ervoor dat je hier geen concessies in doet. Als je de juiste verf kiest, dan heb je op lange termijn veel meer voordeel. Goedkopere verf van o.a. de bouwmarkt dekken een stuk slechter en breng je veel lastiger aan. Als we je een goed advies mogen geven voor het houtwerk aan de buitenkant van het huis, neem dan Sigma S2U Allure Gloss i.c.m. Sigma S2U Allure Primer. Je kunt ook kiezen voor de Sikkens Rubbol XD High Gloss, of Sikkens Rubbol XD Semi-Gloss in combinatie met de Sikkens Rubbol Primer extra. Ben je van plan om de muren buiten eens flink aan te pakken? Neem dan Sigmatex Superlatex Mat of Sikkens Alphatex IQ Mat voor het beste resultaat. Voor binnen kun je dan het beste Sigma S2U Nova Satin gebruiken i.c.m. Sigma S2U Nova Primer. Als je je binnenmuren grijs wilt schilderen, dan kun je bijvoorbeeld Sigmatin DGL Mat of Sigmatex Superlatex gebruiken.

Doe eens gek

Ga eens aan de slag met je interieur, doe eens gek! Wat dacht je van grijs in combinatie met mintgroen? Dit heeft een hele hippe, frisse uitstraling aan de ruimte. Wat dacht je hiervan? Zo’n gekke combinatie is dit nog niet. Je ziet dat de kleuren mooi op elkaar aansluiten en een perfect contrast hebben. Maar je moet er natuurlijk wel van houden.. Heb je wat meer lef en zoek je iets uitdagends? Dan kun je rood heel goed combineren met grijs. Zowel licht als donkergrijs sluiten goed op rood aan. Durf jij het aan? Wij zijn in ieder geval benieuwd naar het resultaat!