Is kit overschilderbaar

De meeste beglazingskitten zijn universeel overschilderbaar. Op alle andere kitten is er over het algemeen geen hechting te krijgen.

Hechtingsproblemen op kitlagen is een veelvoorkomend probleem. Dit ligt met name aan de verkeerde keuze van een product. In principe is het beter om kit niet over te schilderen. Als er een siliconenkit is gebruikt, kun je ervan uitgaan dat je nooit goede hechting zult krijgen. Andere typen kit kunnen wel overschilderd worden, mits je de juiste verf gebruikt. Daarom is het altijd belangrijk dat je weet welke kit er is gebruikt.

Denk eraan dat een kitlaag pas overschilderbaar is nadat de kitlaag volledig droog is. Houd 1mm per etmaal aan voor de droging. Voorbeeld: je brengt 4mm kit aan, dus moet je 2 dagen wachten totdat de kit volledig droog is. Schilder je de kitlaag toch eerder over, dan heb je kan op kleven van de verf. Daarnaast kan de verflaag gaan rimpelen. Dit komt doordat de droging wordt tegengewerkt door de verf.

Kit en glas

Kit en glas zijn twee producten die onafscheidelijk van elkaar zijn. Onlineverf.nl werkt samen met Glaskoning.nl en dat is waar twee werelden één worden. Daarom vertellen we graag meer over het gebruik hiervan. Er zijn immers zoveel soorten glas en kit, dat we ons voor kunnen stellen dat het soms lastig is. Daarom gaan het zo simpel mogelijk maken voor je. 

Kit voor enkel glas

Er zijn talloze soorten enkel glas. Zo heb je bijvoorbeeld standaard enkel glas, gekleurd glas, gelaagd glas, gehard glas, figuur glas, etc. Enkel glas wordt veelal binnenshuis gebruikt en is uiteraard dunner dan dubbel glas. Belangrijk is het gebruik van de juiste kit bij dit type glas. Wij adviseren altijd Den Braven Butyleenkit voor enkel glas aan. Deze kit is gemakkelijk verspuitbaar en geeft geen vlekvorming. Het voordeel van deze kit voor enkel glas is dat hij binnen 48 uur glad en hard is. Daardoor is de kit gemakkelijk overschilderbaar.  

Kit voor dubbel glas

Dubbel glas is er natuurlijk ook in vele varianten. Enkele bekende glassoorten zijn HR++ isolatieglas en HR++ zonwerend glas. Dit type glas wordt vaak in woningen gebruikt en voorziet je van meer wooncomfort. Een ander steeds bekender type glas is het veiligheidsglas. Dit wordt steeds vaker in woningen gebruikt voor o.a. de veiligheid van kinderen. Dit geldt ook voor het brandwerende glas, wat de veiligheid verhoogd als er brand uitbreekt. Je kunt je voorstellen dat rondvliegend glas, dat veroorzaakt wordt door hitte niet echt fijn is. Voor dit type glas gebruik je Den Braven Hybriseal kit. Deze kit is speciaal gemaakt voor dubbel glas en is ook overschilderbaar. Het voordeel van deze kit is het weer-, UV-, water- en schimmelbestendig is. 

Wat heb je nog meer nodig met kitten?

Naast het glas en de kit heb je natuurlijk nog meer producten nodig om glas te zetten en / of te bewerken. Zo heb je stopverf nodig voor het aanstoppen van enkel glas en monumentenglas. Je vult hiermee de randen en kieren die nog zichtbaar blijven na het zetten van het glas. Je kunt hiervoor het beste een stopmes gebruiken.

Daarnaast heb je ook celband nodig. Dit breng je aan rondom in de sponning en op de glaslatten. Celband is een zacht veerkrachting rubberachtig materiaal. Weet je niet hoe je de maten van het glas moet bepalen? Glaskoning.nl heeft speciaal voor jou een schema gemaakt waarin je dat kunt bepalen.

Afwerking na het plaatsen en/of repareren van het glas

Heb je het glas geplaatst of ben je klaar met repareren? Dan kan het nodig zijn om het kozijn (deels) te schilderen. Gebruik daarvoor alleen de beste verf, zodat je jezelf verzekerd van een mooi resultaat. Voor afwerking aan de buitenzijde adviseren wij Sigma S2U Allure Gloss voor een hoogglans afwerking. Voor een zijdeglans kun je de Sigma S2U Allure Satin nemen. Het grote voordeel van deze verf is dat hij onder ideale omstandigheden tot 10 jaar schildervrij is! Dat is uitzonderlijk lang als je je bedenkt dat je normaalgesproken om de 7 tot 8 jaar moet schilderen.

Een ander goed alternatief is de Sikkens Rubbol XD High Gloss. Dit is de topper van Sikkens en wordt ook veelvuldig buiten gebruikt. Deze verf verwerkt ongeveer net zo makkelijk als de Allure van Sigma. De tweede optie van Sikkens is de Sikkens Rubbol SB. Dit is ook een terpentine gedragen lakverf die alom geroemd wordt om z’n bekendheid. We merken vaak dat onze klanten voorkeur hebben voor een bepaald merk, vandaar dat we beide opties noemen. 

Kozijnen binnenzijde

Voor de kozijnen aan de binnenzijde van het zijn adviseren bij Sigma S2U Nova Satin voor een zijdeglans afwerking. Dit is een hoogwaardige lak op waterbasis van LTA+ technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat o.a. huidvet minder snel aan het oppervlak kleeft. Een ander voordeel van deze verf is dat hij donkervergeling zoveel mogelijk tegengaat. Ben je toch meer fan van Sikkens? Dan adviseren we je de Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin. Dit is ook en watergedragen lak voor binnen en is makkelijk te verwerken.