Sigma Air Pure: de verf die de lucht reinigt | Onlineverf.nl

Sigma Air Pure: de verf die de lucht reinigt

Sigma Air Pure Supermat; het nieuwste hoogstandje van Sigma Coatings. Deze unieke muurverf is ontwikkeld omdat blijkt dat de binnenlucht tot wel 10 keer meer vervuild kan zijn dan de buitenlucht. Bizar toch? En dat terwijl we steeds meer tijd binnen doorbrengen in plaats van buiten. Dat is de reden dat Sigma Air Pure is ontwikkeld.

Wat is het precies?

Sigma Air Pure is een innovatieve biobased muurverf met een luchtzuiverende werking. De verf is goed te verwerken en geeft een supermat resultaat. Naast het bijzondere effect van deze verf draagt Sigma Air Pure bij aan een beter binnenklimaat. De verf haalt namelijk tot 70% van de schadelijke formaldehyde uit de binnenlucht (we leggen je zo uit wat dit is) en levert daarmee een positieve bijdrage aan de woon- en leefomgeving. Daarnaast is dit hoogstandje ook nog een milieuvriendelijk. Namelijk 45% van deze verf is biobased! En de verpakking is van 100% gerecycled materiaal!

Wat is formaldehyde?

Formaldehyde is een Vluchtige Organische Stof en is in verhoogde concentratie één van de meest schadelijke vluchtige organische stoffen in de binnenlucht. De grootste uitstootbronnen van deze stof zijn spaan- en vezelplaten, meubilair, tapijt, lijm en interieurstoffen. De Air Purifying Technologiy van de Sigma filtert de formaldehyde-moluculen uit de binnenlucht en neutraliseert deze.

Sigma Air Pure is 45% biobased

Sigma heeft ervoor gekozen om milieuvriendelijker om te gaan met haar producten. Zij willen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen en zijn daarom steeds op zoek naar mogelijkheden om herwinbare (biobased) grondstoffen te gebruiken. Daarbij is het wel belangrijk dat de kwaliteit van de product gewaarborgd blijft en dat de verwerkingseigenschappen onaangetast blijven. Dat is de reden dat deze unieke muurverf is ontwikkeld. Volgens de ASTM D6866 norm is de Sigma Air Pure voor 45% biobased. En dat is bijzonder! Dit soort producten worden steeds belangrijker voor de verf- en bouwindustie om bij te dragen aan een betere circulaire economie en een duurzame wereld.