Okergoud brengt sfeer in huis | Onlineverf.nl

Okergoud brengt sfeer in huis

Okergoud was de kleur van het jaar 2016 en is nog steeds erg populair. Uit de vele tinten geel die er beschikbaar zijn, is er een warme gouden tint gekozen die neigt naar goud. En dat is precies waarom veel mensen zo enthousiast zijn over deze kleur. Hij is namelijk fel genoeg om lekker op te vallen, maar tevens subtiel genoeg om een vertrouwd gevoel op te wekken. Lekker goed te combineren dus!

Goud als designkleur

Gouden kleuren en tinten worden alom geroemd in de designwereld en dat is niet zonder reden. Op iedere designbeurs, bij ieder architectenbureau en in ieder grafisch ontwerp wordt in op grote lijnen wel nagedacht over deze gouden tint. Denk maar eens aan vakbladen over interieur, beauty of mode. Veelal wordt er aandacht gegeven aan deze kleur.  

Okergoud combineren

De kleur van 2016 is goed te combineren, zodat je een interessante look kunt creëren in een ruimte. Zo kun je met een combinatie van okergoud met pastel en ijstinten zoals zacht roze en mint. Hierdoor krijg je een speels en fris interieur wat toch warm aanvoelt. Daarnaast kun je heel goed aardetinten combineren voor een wat warmere uitstraling. Hout kan bijvoorbeeld erg goed samen met okergoud. Dit geeft ook een rustige en warme uitstraling. Ga bijvoorbeeld de muur eens schilderen in deze kleur met Flexa Pure Zijdemat. Dit geeft een aangename uitstraling aan je wand.   Op bovenstaande afbeelding zie je een mooi voorbeeld van een combinatie van okergoud met hout. (rechter plaatje). Tevens is de combinatie met koper erg mooi. Dit geen een soort industriële uitstraling die weer wat hipper oogt. Koper kan bijvoorbeeld ook weer goed met zwart. Dus denk eens aan die combinatie; okergoud, koper en zwart…Wij zijn erg benieuwd naar je resultaat!

Durf eens te veranderen

Veel mensen houden altijd maar vast een ouwe gewoontes. Dat is ook niet zo raar, want ieder mens is altijd op zoek naar bepaalde zekerheid. Maar dat staat haaks op het feit dat je door kleur nieuwe inzichten krijgt. Daarom zijn wij voorstander van een regelmatige verandering in je woning. Dat klinkt natuurlijk als een echt verkooppraatje, maar hiermee bedoelen we dat we houden van nieuwe inspiratie. En nieuwe inspiratie doen je enkel op door verandering. Kleur weerspiegelt immers onze gedachten. Wat we hiermee willen zeggen is: doe eens gek! Pak die muren eens aan. Schilder die stoel eens een andere kleur of ga de keuken schilderen. Grote kans dat jij je hierdoor anders gaat voelen. Heb je meer inspiratie nodig? Lees dan eens onze andere blogs.