Kunststof kozijnen schilderen | Onlineverf.nl

Kunststof kozijnen schilderen

Op het huis zitten kunststof kozijnen. Mooi onderhoudsvrij denken we. Maar wat nou als deze toch door de loop van de jaren wat zijn aangetast? Of je bent wel klaar met die eeuwige groene kleur. Kan ik deze kunststof kozijnen wel schilderen? Ja, dat kan.

Voorverwerking kunststof

Belangrijk is het te schilderen oppervlak goed te reinigen en ontvetten. Hiervoor gebruik je St. Marc. Dit is een ontvetter die zeer goed geschikt is voor kunststof onderdelen. Vervolgens moet je het zorgvuldig opschuren met Scotch Brite.

Kunststof kozijnen schilderen

Het is belangrijk een goede hechtprimer te gebruiken. Een gewone primer voor houten kozijnen volstaat niet. Hiervoor kun je gebruikmaken van de Multiprimer Rapid van Sigma. Hier overheen kan de gewone S2u lijn van Sigma. Ook kan gebruik worden gemaakt van de Sigmetal Zinccoat Satin. Dit is een zijdeglanzend één pot systeem. Twee lagen aanbrengen op de kunststof ondergrond volstaat. Eén laag Sigmetal Zinccoat en éen laag S2U is ook mogelijk.

Nog vragen?

Heb je nog vragen over het schilderen van kunststof kozijnen? De medewerkers van Online Verf helpen je graag voor een antwoord of passend advies. Neem vrijblijvend contact met ons op om je vraag beantwoord te krijgen.