Wat is een geschikte binnenverf? | Onlineverf.nl

Wat is een geschikte binnenverf?

Wat een geschikte binnenverf is, kan voor eenieder anders zijn. Maar over het algemeen kunnen we zeggen dat een goede verf voor binnen vooral kras- en slijtvast moet zijn, dus tegen een stootje moet kunnen. Daarnaast moet de verf niet vergelen en moet de verf ook gemakkelijk afneembaar zijn. Maar wat is dan de beste verf voor binnen? Om hier antwoord op te geven splitsen we binnenverf in muurverf en lakverf.

De beste binnenverf voor de muur

Voor de binnenmuur is de keuze reuze wat verf betreft. Maar aangezien wij altijd streven naar goede kwaliteit verf, hebben we hieronder een lijstje opgesteld met de soorten verf en het belangrijkste kenmerk daarvan. De muurverven zijn allemaal van professionele kwaliteit en zorgen ervoor dat je kiest voor een duurzaam product. Sigmatin DGL mat is een matte muurverf die qua prijs/kwaliteitverhouding erg gunstig is. Sigmatex Superlatex Mat is een matte muurverf die kwalitatief aan de top zit en gemakkelijk te verwerken is. Sigmapearl Clean Mat is een zeer goed reinigbare muurverf die geschikt is voor keukens en ruimtes waar de muur snel smerig wordt. Sigmacryl Universal Mat is een extreem matte en afneembare muurverf. Sikkens Alphatex SF is een kwalitatief goede muurverf die redelijk afneembaar is. Sikkens Alphatex Satin SF is een zijdeglanzende muurverf die schrobvast is. Sikkens Alphacryl Pure Mat is een extreem matte muurverf met een super gladde structuur. Sigma Fungi Mat is een muurverf geschikt voor vochtige ruimtes met schimmelwerende eigenschappen. Zoals je ziet zijn dit nog steeds een flink aantal soorten muurverf. Maar aangezien iedere verf zijn eigen unieke eigenschap heeft, is het wel de moeite waard om ze te vermelden.

De beste binnenverf voor houtwerk

Ook voor het houtwerk aan de binnenkant van het huis is enorm veel keus. Maar wat is nou de beste binnenlak? Om daar antwoord op te geven hebben we een selectie gemaakt van verschillende soorten verf. We hebben hieronder alleen watergedragen lakverven opgesomd. Het is namelijk af te raden om terpentine gedragen verf te gebruiken binnen, omdat de kans op vergeling een stuk groter is. Sigma S2U Nova Satin is zijdeglanzende lakverf die enorm hard wordt en slijt- krasbestendig en huidvetresistent is. Sigma S2U Nova Gloss is hoogglanzende lakverf met ook krasbestendige eigenschappen en huidvetresistent is. Sigma S2U Nova Mat is matte kras- en slijtvaste lakverf die huidresistent is. Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin is eveneens een zijdeglanzende lakverf met kraswerende eigenschappen en huidvetresistent is. Sikkens Rubbol BL Rezisto Semi-Gloss is halfglanzende lakverf die huidvetresistent is.

Wat is de beste lak voor binnen?

Wij zeggen: De Sigma S2U Nova Satin. Daarmee bedoelen we dus dat deze verf ook de beste binnenverf is voor hout. Nu heb je een kort overzicht van de meest gekozen muur- en lakverven, zodat je gemakkelijker een keuze kunt maken. Mocht je toch nog vragen hebben over de juiste verf, dan kun je altijd contact met ons opnemen.