Hoe schilder ik Trespa? | Gratis stappenplan | Onlineverf.nl

Door de enorme drukte bij Post NL kan het zijn dat je je pakketje later geleverd krijgt dan het bezorgmoment dat je kiest. Op de avond voor de levering ontvang je van Post NL een track en trace code, zodat je weet wanneer je je bestelling kunt verwachten. Wij hopen op je begrip! Klik hier voor meer informatie

Hoe schilder ik Trespa?

Trespa is een plaatmateriaal dat vooral buiten toegepast wordt. Trespa Meteon, dit is de merknaam, komt uit Weert. In 1960 werd daar het bedrijf opgericht dat de Trespa Meteon oftewel de High Pressure Laminate plaat levert. Trespa is een hoogwaardig product, het plaatmateriaal is erg duurzaam.

Maar wat maakt deze plaat, die opgebouwd is uit papier of houtvezels en een sterk hars eigenlijk zo stabiel?

Het persen van de plaat gebeurd onder hoge temperatuur en hoge druk. Trespa platen krijgen vervolgens een speciaal oppervlak. Door deze coating zijn de platen weerbestendig en erg duurzaam. En Trespa is in vele kleuren leverbaar omdat kleurpigmenten aan het oppervlak toegevoegd kunnen worden.  

Voordelen van Trespa

Omdat de plaat een dichte toplaag heeft is Trespa vrijwel ongevoelig voor zon en regen. Ideaal voor buitentoepassingen. Vocht, temperatuurswisselingen en UV-straling, het maakt allemaal niet uit. En Trespa kan zelfs tegen ‘creatieve uitspattingen’. Graffiti laat zich eenvoudig verwijderen van het oppervlak. Hierdoor is het ook populair als buitenkant van openbare gebouwen.   

Waar zit Trespa?

Trespa is buiten vaak een vervanger van hout. Denk ook bijvoorbeeld aan gevels, boeidelen en windveren. Het materiaal is onderhoudsarm en heeft aan een enkele schoonmaakbeurt per jaar al bijna genoeg. Daarom wordt Trespa ook wel genoemd als de sterke vervanger van hout. Je bent er simpelweg minder druk mee. 

Trespa wel schilderen

Trends en inrichting veranderen met de tijd. Dus wellicht heb je jouw tuin helemaal opnieuw laten inrichten? Of heb je een klushuis opgeknapt en past de kleur van de bestaande Trespa platen eigenlijk niet meer bij de uitstraling van de woning of de tuin. Kan je Trespa dan makkelijk schilderen? Ja, dat kan. Daarom krijg je van ons een gratis stappenplan hoe je Trespa op de juiste manier moet schilderen. Volg onderstaand stappenplan en ga voor het beste resultaat. 

Hoe vaak moet je Trespa schilderen?

Er is geen vaste regel hoe vaak je Trepa moet schilderen. Het is belangrijk om de staat van het materiaal in de gaten te houden. Zie je bijvoorbeeld dat het materiaal aan het verkleuren is, dan kun je ervoor kiezen om het te schilderen. Het voordeel van Trespa is dat het materiaal sterker is dan hout, waardoor het ook minder onderhoud nodig heeft. De reden dat Trespa zo zwaar is, is omdat de toplaag van het materiaal een hele hoge dichtheid heeft. Zoals genoemd is dit hout wat heel dicht op elkaar geperst is. 

Tips Trespa schilderen |  Hoe moet ik Trespa schilderen?

Graag geven wij jou een aantal tips voor het beste resultaat:

1. Eerst maak je de platen goed schoon met een stoffer

2. Zorg dat het oppervlak vetvrij is, ontvet met St. Marc Allesreiniger

3. Nu is het belangrijk om de platen op te schuren (schuurpapier korrel 80)

4. Zorg vervolgens dat de platen vrij van stof en vet zijn

5. Breng nu een primer voor moeilijke ondergronden aan of een kunststof primer zoals Sigma Multiprimer

6, Tot slot ga je de Trespa platen aflakken in de gewenste kleur met bijvoorbeeld Sikkens Rubbol SB

Heb je hulp nodig wat betreft de juiste primer? Of ben je op zoek naar een specifieke kleur verf? Laat het ons weten. Wij helpen jou graag.