Wat is de beste latex verf?

Wat is de beste latex verf?

Leestijd: 3 minuten 19-02-2022

Laten we even beginnen met een stukje duidelijkheid over latexverf. Wat is latex voor een verfproduct? Wanneer heb je het over latex verf? Latex verf is een benaming voor muurverf. Vroeger werd het woord latex veel vaker gebruikt dan nu. Vandaag kom je het woord ''muurverf'' veel vaker tegen.

Het verschil tussen muurverf en latex? 

Vroeger werd latex op een andere manier samengesteld. De basis voor latex verf was toen onder andere vloeibaar rubber. Daar komt ook de naam 'latex' vandaan. Veel muurverf werd toen op basis van acrylaat gemaakt. Latex was beter, want de acrylaat houdende muurverf rook sterk en kon op je ademhaling slaan.  
Tegenwoordig zijn zowel latex verf als ook muurverf zo samengesteld dat mens en milieu geen last meer ervaren van bestanddelen van verf. Hedendaagse muurverf van bekende A-merken als Sikkens, Flexa, Sigma, Histor of Wijzonol is gelukkig neutraal qua geur. Super fijn als je jouw slaapkamer van een nieuwe kleur muurverf voorziet. Omdat verf steeds verder ontwikkeld werd is vloeibaar rubber dan ook geen bestanddeel meer van muurverf. 

muurverf

Latex muurverf kopen?

De naam latex is vanwege de huidige samenstelling van muurverf eigenlijk overbodig geworden. Maar ja, waar je eenmaal aan gewend bent, dat blijft heel herkenbaar. Daarom kom je latex ook nog tegen in de merknaam van muurverf producten, hier twee voorbeelden: 

Deze twee muurverf producten zijn uitstekend geschikt voor de binnenmuren van je hele huis en worden vanwege de zeer goede kwaliteit graag door schilders verwerkt. 

Denk je nou ‘en wat als ik mijn buitenmuren mooi wit wil schilderen’ ? Mooi! Dan is er ook latex muurverf voor buiten:

Muurverf voor buiten is onder andere perfect afgestemd op weersinvloeden. Deze muurverf zorgt voor een frisse kleur en bescherming op je buitenmuren. Ze blijft ondanks zon, regen of vrieskou goed.

Voordelen van latex muurverf

De muurverf van tegenwoordig heeft je veel meer voordelen te bieden dan verf van jaren geleden. Gelukkig maar want zo kan ook jij verven als een echte schilder! Hier een aantal voordelen van de A-merk muurverven die je bij ons in de Onlineverf webshop kan kopen op een rij:

  • Makkelijk te verwerken
  • Laten geen nare verflucht achter
  • Goed afneembaar
  • Kleurecht, vergeelt niet

De meeste muurverf is geschikt voor verschillende ondergronden. Twijfel je of je de juiste verf voor je muur en ondergrond hebt gekozen? Niet doen! Stem het even af met onze klantenservice, geen vraag is te gek!  

Latex muurverf in wit of kleur bestellen

Dit is nou een mega voordeel van de Onlineverf webshop. Kies de kleur die jij wilt en je hebt super snel je muurverf in huis, zonder dat je zelf de deur uit moet! Naast latex muurverf in wit of RAL 9010 kan je jouw favoriete product op kleur laten mengen. Gewoon tijdens je bestelling de kleur kiezen en in je winkelmandje plaatsen. Oh ja, nog iets: wil je matte of glanzende muurverf? Kan je ook kiezen in de webshop. En PSSST, nog een tip: check ook of we latex muurverf aanbiedingen hebben! 

Heb je vragen rond de genoemde producten of wil je weten welke muurverf geschikt is voor jouw verfklus? Dan kan je natuurlijk altijd met onze klantenservice contact opnemen. 

verf wit

Ga direct aan de slag met één van deze producten: