Afwasbare muurverf, schrobvast en reinigbaar! | Onlineverf.nl

Afwasbare muurverf, schrobvast en reinigbaar!

afwasbare muurverf Je kent het vast wel; lekker druk in de keuken, de saus pruttelt lekker en hoppa, een vlek op de muur! Dat is natuurlijk erg vervelend, want in veel gevallen blijf je na het schoonmaken toch nog iets zien. Dat kan anders! Door het gebruik van muurverf die afwasbaar is los je dit probleem op. Momenteel zijn er verschillende hoogwaadige muurverven op de markt die goed reinigbaar zijn. Daarmee los je het probleem van vlekken op de muur handig op.

Is niet elke muurverf goed reinigbaar? Wellicht heb je al eens gekeken op een productblad van muurverf. Daarin staan allerlei technische eigenschappen van het product. Ook staan er kenmerken in vernoemd en tussen die kenmerken staat vaak de schrobklasse. De schrobklasse van muurverf zegt iets over de reinigbaarheid. Er zijn drie schrobklasse binnen muurverf, namelijk:
Schrobklasse 1 De muurverven die binnen deze schrobklasse vallen zijn het best reinigbaar. Verf met deze schrobklasse kan uitstekend gebruikt worden voor bijvoorbeeld keukens en de gang. Over het algemeen kan deze verf voor iedere ruimte gebruikt worden die snel smerig wordt, of intensief gebruikt wordt.
Schrobklasse 2 Producten die vallen in schrobklasse 2 zijn muurverven die van gemiddeld tot goede kwaliteit zijn. Deze muurverf zijn goed reinigbaar, maar verwacht er geen wonderen van.
Schrobklasse 3 De volgende schrobklasse, is schobklasse 3. Let wel: er zijn wel producten met een lagere schrobklasse, maar die moet je absoluut nooit aanschaffen! Producten met een lagere schrobklasse zijn überhaupt niet schoon te krijgen en een poging tot schoonmaken zorgt voor nare vlekken. Dat komt omdat er veel kalk aan de muurverf is toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan veegvast, kalk of andere goedkope muurverf. Deze zijn vaak te koop bij bouwmarkten. Muurverf met schrobklasse 3 is prima voor wanden die amper aangeraakt worden.

Wat is de techniek achter reinigbare muurverf? Om de techniek achter het product goed te belichten, bespreken we ieder product afzonderlijk. De producten die wij als verfspecialist adviseren zijn de Sigmapearl Clean Matt en de Sikkens Alpha Rezisto Matt. Van deze twee producten weten we de kwaliteit en kunnen we garanderen, mits goed aangebracht, dat zij hun werking goed doen.  

Sigmapearl Clean Matt Het eerste product is de afwasbare muurverf van Sigma: de Sigmapearl Clean Matt. Sigma is de eerste verffabrikant in Nederland die een reinigbare muurverf op de markt heeft gebracht. De kracht van dit product zit in de Easy Clean Technology. De technologie is een hoge concentratie van een hoogwaardig bindmiddel, in combinatie met innovatie, hydrofobe en oleofose grondstoffen. Dat klinkt allemaal erg ingewikkeld, dus daar leggen we het wat makkelijk uit: Deze technologie zorgt ervoor dat je met de Sigmapearl Clean Matt een bijzonder egaal en matte uitstraling bereikt. Uiteraard met de beste reinigbaarheid! Hieronder wordt verstaan dat je het oppervlak veelvuldig kunt reinigen, zonder dat het oppervlak opglanst. Dankzij de technologie in het product krijgt vuil bijna geen kans om zich te hechten aan de verflaag. Daarnaast heeft Sigma de Sigma Cleaner ontwikkeld, speciaal voor wat hardnekkigere vlekken. Bestel direct > Sikkens alpha rezisto mat 1

Sikkens Alpha Rezisto Mat Het volgende product is de afwasbare muurverf van Sikkens: de Sikkens Alpha Rezisto Mat. Dit product is deels hetzelfde als bovenstaande product, maar heeft ook weer een andere werking. Deze muurverf van Sikkens is namelijk zowel goed reinigbaar als vlekafstotend. Dit is mogelijk door de Stain Shield Technology. Deze technologie zorgt voor een permanente barrière zodat vuil, vet, vloeistoffen en vlekken niet kunnen binnendringen in het oppervlak. De Stain Shield Technologie is dus anders dan andere reinigbare muurverven. Bij vergelijkbare muurverven wordt vlekbestendigheid geclaimd en de Sikkens Alpha Rezisto Mat onderscheid zich hierin. Het product is namelijk vlekafstotend. Daarmee wordt bedoeld dat vloeistof van de muur afdruppelt. Daardoor is deze muurverf in het bijzonder geschikt voor openbare gelegenheden zoals horeca, onderwijsinstellingen en ziekenhuizen. Maar daarnaast is dit product ook ideaal in de keuken of bijvoorbeeld een gang. Bestel direct > Afwasbare muurverf is dus een goede keuze! Stel je eens voor: je hebt kleine kinderen, huisdieren of je hebt gewoon snel smeer in huis. Hoe handig is het dan om te kunnen vertrouwen op een muurverf die je gemakkelijk schoon houdt? Ideaal toch! Denk dus bij de keuze van muurverf goed na. We krijgen weleens de vraag: kan ik afwasbare muurverf overschilderen? Jazeker kan dat! Dit type muurverf heeft een extra toevoeging, maar is daarnaast hetzelfde als ‘’normale’’ muurverf. Bijvoorbeeld afwasbare muurverf voor de keuken kan na jaren ook worden overgeschilderd met bijvoorbeeld krijtverf, mocht je dat mooi vinden.