Kunststof primer kopen

Alle grondverven op deze pagina zijn geschikt voor het behandelen van kunststof delen zoals kozijnen of andere oppervlakken van kunststof. Het is belangrijk om voor kunststof een speciale primer te gebruiken. Zo voorkom je onthechting en weet je zeker dat de verf niet gaat bladderen. Selecteer links in de filtering of je een primer voor binnen of voor buiten zoekt.

Een primer voor kunststof gebruik je bijvoorbeeld voor het gronden van een kunststof kozijn. Dit type primer is de enige soort die op kunststof hecht. Let hier dus op als je wilt gaan schilderen. Een ‘normale’ primer die gebruikt wordt voor hout, hecht niet op kunststof. 

Goed om te weten is dat een dergelijke primer ook vaak wordt aangeduid als ‘multiprimer’. Multi betekent in dit geval dat deze voor verschillende ondergrond te gebruiken is, want dit soort primer is naast kunststof ook geschikt voor staal.

Wat is belangrijk bij het kopen van kunststof primer

Het meest belangrijke is dat je kijkt of de binnen of buiten wilt gaan schilderen. Zo gebruik je voor kunststof dat aan de buitenkant van het huis zit een primer op terpentine basis. Terwijl je juist voor binnen een primer wilt gebruiken op waterbasis. Daarnaast is het van belangrijk dat je kijkt of de primer een 1 componenten primer is of een 2 componenten primer. Een 1 componenten primer gebruik je voor de meeste kunststof delen in huis zoals een kozijnen. Een 2 componenten primer gebruik je voor industriële situaties of wanneer er echt flinke invloeden op de kunststof wordt uitgeoefend. 

Primer voor kunststof op kleur bestellen

Uiteraard is het mogelijk om kunststof primer op kleur te bestellen. Wij maken iedere primer op kleur via onze kleurmengmachines. Of je nu kiest voor grijs, zwart of een andere kleur; wij mengen het op kleur voor jou. Het voordeel van het op kleur bestellen van een primer is dat de uiteindelijk laag beter dekt. 

Als je nog vragen hebt over het kiezen van grondverf voor kun je altijd contact opnemen met onze verfspecialisten. Zij adviseren je graag over de juiste grondverf. 


Grondverf en primer MDF grondverf
Grondverf hout Metaalprimer
Grondverf waterbasis Multiprimer
Kunststof primer