De beste buitenverf: Welke verf is het best voor buiten?

We krijgen heel vaak de vraag: welke verf voor hout is het beste voor buiten? Wat is de allerbeste buitenlak? Of soms ook: welke buitenlak is relatief goedkoop, maar doet wat het moet doen? Op al deze vragen proberen wij in deze blog antwoord te geven. En dat gaan wij doen met het goed-beter-best principe.

Het goed-beter-best principe spreekt redelijk voor zich. We tonen een selectie buitenlakken op deze pagina, en die verdelen wij in drie groepen:

  • Goed: prima buitenlak voor een relatief lage prijs
  • Beter: deze verf heeft een wat langere levensduur. Topspul! Maar wel iets duurder dan de verf in goed.
  • Best: het beste van het beste! Hier zul je de schilders in de buurt ook mee zien schilderen.

1. Goede buitenlak

In deze categorie zul je de buitenverf zien die vaak ook verkrijgbaar zijn in de bouwmarkt. Het zijn prima buitenlakken, die een levensduur van zo'n 6 jaar kunnen garanderen. Voor een liter zul je rond de €40,- betalen.

2. Betere buitenlak

Met deze buitenlakken kun je er van uit gaan dat je houtwerk weer tot 8 jaar vooruit kan. De prijs is hierdoor wel iets hoger dan bij de categorie "goed", maar hierdoor ben je verzekerd van supergoede kwaliteit!

3. Beste buitenlak

Met deze toppers ben je 100% verzekerd van de beste kwaliteit buitenlak voor je deuren en kozijnen. Deze toppers zijn tot 10 jaar onderhoudsarm, waarbij de Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak zelfs een levensduur van 12 jaar garandeert. Dat is wel mits de juiste voorbehandeling is gedaan, maar dat geldt bij alle verf.