De Flexa kleur van 2021 is… gewoon WOW! | Onlineverf.nl

De Flexa kleur van 2021 is… gewoon WOW!

Ieder jaar verkiezen de Flexa kleurspecialisten en experts wereldwijd een kleur tot DE kleur van het jaar. Voor 2021 is dit: BRAVE GROUND. En hij is lekker! Een bruintint. Afhankelijk van de lichtinval lijkt hij een beetje grijs. Of wat zeg jij? Toen ik hem zag moest ik spontaan aan Denemarken denken. Hoezo?

BRAVE GROUND voor een warme sfeer

Tijdens een vakantie jaren geleden ben ik bij een Deens stel op bezoek geweest. Ze woonden in een afgelegen, volledig opgeknapte boerderij in de buurt van Kopenhagen. Alle muren in huis waren in dezelfde kleur gestuukt. Het was net Brave Ground. De plinten en het plafond waren wit en staken mooi af. In combinatie met de authentieke houten elementen in de boerderij was de sfeer zo fijn dat ik mij direct welkom voelde. En de mensen waren natuurlijk heel gezellig. En oh wat zijn de Deense koekjes lekker ;).

BRAVE GROUND de knuffelkleur

‘The courage to embrace change’, de moed om verandering te omarmen. Dit is het thema dat hoort bij die prachtige bruingrijze kleur Brave Ground. Nu hoor ik je denken: veranderingen? Tsja, die zijn er elke dag. Het leven is verandering. Klopt. Nieuwe dingen en avontuur kan de mens het beste aan vanuit een stabiele basis. Met de natuurlijke bruintint kan je de vertrouwde en stabiele sfeer naar binnen halen. Hoe fijn is dat?! Dus pak gauw de verfkwast en schilderen maar! Oh nee wacht even, welke kamer kies jij voor Brave Ground? En nog een belangrijke vraag:

Hoe combineer je Brave Ground?

Of anders gevraagd. Wat moet deze kleur voor je doen? Want wanneer ik een nieuwe muurverf kies voor thuis dan moet hij iets voor me doen. Dit is afhankelijk van de kamer en de sfeer. 

Kleur moet mij:

  • Vitaliseren
  • Inspireren
  • Ontspannen
  • Omarmen

En dat kan de Flexa kleur van het jaar 2021 allemaal. Afhankelijk van het kleurpalet dat je kiest en de combinaties van kleuren. Nieuwsgierig naar voorbeelden van prachtige kleurcombinaties?

Brave Ground voor vitaliteit

Flexa noemt dit palet ‘The Expressive space’. Denk aan rood en roze met pit. Dus rode peper of framboos. Ik zit me net te bedenken dat ik de combi van natuur –en roodtinten eerder heb gezien. Bij mij in de sportschool! Werkt trouwens erg goed op een plek waar je actief bent. Thuis zou ik Brave Ground + roodtinten voor mijn keuken kiezen of een werkplek. Positieve energie, altijd goed.   

Inspiratie op de muur

Een inspirerende sfeer creëer je wanneer je Brave Ground combineert met blauwtinten. Je haalt het aardse in huis en de lichtblauwe en donkerblauwe tinten van de zee en de lucht. Het palet heet ‘The Earth space’. Op deze manier ben je in huis verbonden met de natuur. Prachtig wanneer je een woonkamer hebt met openslaande deuren naar je tuin of balkon. Dit geeft een ruimtelijk en inspirerend gevoel.      

Ontspannen en tijdloos

Dit lijkt mij de ideale keuze voor mijn slaapkamer. Muren in Brave Ground, houten meubels, een lekker zacht vloerkleed in lichtgrijs. Gordijnen in okergeel. En net als bij een luxe hotel heel veel kussens op bed in beige, oker en chocoladebruin. Ik zie het zo voor me. Je komt je nest nooit meer uit zo relaxed is de sfeer. Of zoals Flexa het kleurpalet noemt: ‘The Timeless space’. 

Laat je omarmen

Ik heb je al zo veel prachtige voorbeelden gegeven. Eentje nog, die mag je niet missen. Ik noem Brave Ground niet voor niets de knuffelkleur. Want ik ga één muur in mijn woonkamer in deze kleur schilderen. Plinten wit, plafond wit, tv meubel wit. En omdat bruintinten helemaal hot zijn nu ga ik op zoek naar een chocoladebruine bank. En een zacht vloerkleed, in warm grijs. Want het is september. Straks zitten wij gezellig binnen bij de kachel. Met een koekje. Denk ik terug aan die leuke vakantie toen in Denemarken. Heerlijk. Dankjewel Flexa voor deze fantastische kleur van het jaar 2021! En jij doet toch ook mee met Brave Ground?