Onlineverf.nl

Trae Lyx Naturel Finish

Trae Lyx Naturel Finish is een twee-componenten watergedragen toplaag. De toplaag kan gebruikt worden om wanden te beschermen nadat ze zijn behandeld met muurverf, spackverf, stucwerk etc. Deze toplaag geeft een zeer matte uitstraling en is tevens krasvast

Vanaf €34,50

inclusief btw
Dit product is op voorraad
0.75 liter2,5 liter
Wissen
Zoek de gewenste kleur

Of selecteer een veel voorkomende kleur

Een vraag?

Wij beantwoorden hem graag!

Inhoud

0.75 liter, 2,5 liter

Merk

Ondergrond

Muur en plafond

Type

Binnenverf

Verfbasis

Water

Transparantie

Transparant

Trae Lyx Naturel Finish

Trae Lyx Naturel Finish is een twee-componenten watergedragen toplaag. De toplaag kan gebruikt worden om wanden te beschermen nadat ze zijn behandeld met muurverf, spackverf, stucwerk etc. Super handig dus als je extra bescherming op je muur wilt! Deze toplaag geeft een zeer matte uitstraling en is ook nog eens krasvast. Het product is ook geschikt als afwerking van minerale ondergronden, zoals vloeren en wanden met betonlook. Trae Lyx Naturel Finish is ook te gebruiken als afwerklaag voor vloeren en wanden in een donkere kleur. Al met al is dit dus een veelzijdig project met een super werking!

De lak wordt keihard en is ultra mat van afwerking. Je zult dus geen glans zien of bijvoorbeeld je muur. Dus stel dat je je muur hebt geschilderd met aan matte muurverf, dan kun je deze lak rustig gebruiken. Daarnaast is deze lak ontwikkeld voor intensieve belasting, waardoor hij echt wel tegen een stootje kan. Een groot voordeel is tevens dat je de lak niet ruikt en hij vergeeld ook niet. Alleen maar voordelen dus!


Kenmerken:

 • Ultra mat
 • Transparant
 • Geschikt voor intensieve belasting
 • Reukarm
 • Niet vergelend

Toepassing:

Trae lyx Naturel Finish kan je gebruiken  op wanden, die zijn afgewerkt met latex, stucwerk, spack, enz. De lak is ook geschikt als afwerking van minerale ondergronden, zoals vloeren en wanden met betonlook.

 • Glansgraad: Ultra mat < 5%
 • Kleur: Blank
 • Theoretisch verbruik: 10 – 12 m²/l, sterk afhankelijk van de houtsoort.
 • Verwerkingstijd: 2 – 3 uur (potlife)
 • Stofdroog: 30 min. – 1 uur
 • Overschilderbaar: 5 – 6 uur
 • Licht belastbaar: 12 – 16 uur
 • Volledig belastbaar: 7 dagen
 • Verpakking: 750 ml en 2,5
 • Opslag: Droog, koel en vorstvrij
 • Houdbaarheid in de bus; Tenminste 2 jaar na productie datum, mits koel
 • En droog in onaangebroken verpakking bewaart. Na opening beperkt houdbaar.

Applicatiegegevens:

Verwerkingsmethode: Je brengt de lak het beste aan met een kwast of kortharige niet pluizende vachtroller.
Let erop dat je de lak in dunne lagen aanbrengt.

Voorhandeling ondergrond: De ondergrond dient schoon, droog, was- en vetvrij te zijn. Op onbekende ondergronden een proef opstreek maken.

Nieuw aangebrachte lagen stucwerk, spack, latex enz volledig laten drogen en uitharden.

Verdunnen: Trae-lyx Naturel Finish is gebruiksklaar. niet verdunnen, omdat dan de nauwkeurig afgestemde balans van eigenschappen nadelig beïnvloed wordt.

Verwerking: Verharder voor gebruik goed schudden(harder moet dun vloeibaar zijn). Voeg de verharder toe aan de naturel Finish basis. Meng direct goed door. Wacht circa 10 minuten en roer nogmaals goed door alvorens te verwerken.Door het melkachtige uiterlijk van naturel finish ontstaan tijdens het rollen wittige waasplekken, die tijdens het drogen geheel verdwijnen.

Naturel finish gelijkmatig verdelen en geen plasjes achterlaten. Verwerkingstijd is 2 – 3 uur bij 20 graden Celsius. Bij een lagere tempratuur en/of hogere rlv vertraagt de droogtijd. Altijd pas een volgende laag aanbrengen als de vorige volledig droog is. Maak nooit meer aan dan in verwerkingstijd verwerkt kan worden. Niet verwerken bij (vloer/wand) temperatuur lager dan 10° C en/of een relatieve lucht- vochtigheid hoger dan 80 %. Zorg voor voldoende ventilatie (géén tocht !!) tijdens het aanbrengen en drogen van de lak.

Laagopbouw: Een slijtvast laksysteem bestaat uit minimaal 3 volle lagen van elk 10 – 12 m²/l.

Applicatie condities: Minimaal 10° C en maximaal 80% relatieve luchtvochtigheid.

Schoonmaken gereedschap: Met ruim water.

Onderhoud: Trae-lyx naturel Finish lak dient te worden onderhouden met het Trae-lyx onderhoudsmiddel Naturel. (alleen voor vloeren geschikt!)


Behandeling algemeen:

De ondergrond dient schoon, droog en vet- (was-)vrij te zijn. Eventuele oude lakresten geheel verwij-deren.


Kenmerkenblad: Naturel Finish
Website fabrikant:Trae Lyx

 

Onze productspecialist adviseert ook deze producten


Maak je bestelling compleet en begin direct.