Onlineverf.nl

Perfax Mix & Roll

Perfax Mix & Roll is ideaal voor het verlijmen van alle soorten papier-, vinyl- en vliesbehang. De lijm kan worden gebruikt op normaal absorberende ondergronden zoals o.a. steen, beton, stucwerk, gips en cement.

9,95

inclusief btw
Dit product is op voorraad

Een vraag?

Wij beantwoorden hem graag!

Merk

Kleur

Transparant

Soort

Papier, Vinyl, Vliesbehang

Ondergrond

Steen, Cement, Beton, Stucwerk, Gips

Perfax Mix & Roll

Perfax Mix & Roll is ideaal voor het verlijmen van alle soorten papier-, vinyl- en vliesbehang. De lijm kan worden gebruikt op normaal absorberende ondergronden zoals o.a. steen, beton, stucwerk, gips en cement. Bijkomend voordeel is dat de lijm erg eenvoudig in 30 seconden aan te maken is en na 2 minuten al gebruiksklaar is. Als je vliesbehang hebt kun je de lijm direct op de muur aanbrengen. Het vliesbehang is droog verwijderbaar. It’s that easy!

Geschikt voor 20-25 m2 vliesbehang (posterbehang of 4 rollen patroonbehang van 9m). Wand inlijmen.

Behalve voor vliesbehang ook geschikt voor voorlijmen (100m2), normaal, zwaar, extra zwaar, vinylbehang en speciaal behang.


Kenmerken:

  • Voor alle soorten behang
  • Voor o.a. steen, cement, gips, beton en stucwerk
  • Snel gebruiksklaar

Technische specificaties:

Toepassing: voor het verlijmen van alle soorten behang
Verbruik: Verbruik afhankelijk van type behang en overeenkomstige aanmaakverhouding
Kleur: Wit, droogt transparant op
Verwerkingstemperatuur: Niet verwerken bij een temperatuur onder +5°C
Grondstof: Geconcentreerde Metylcellulose met synthetische harsen
Verwerkingstijd: 20 minuten bij +20°C. Eventuele correcties binnen deze tijd uitvoeren.
Een hoge kamertemperatuur verkort de verwerkingstijd.

Aanbrengen:

Voorbereiding van de ondergrond

Zorg voor een schone, stofvrije, droge, vaste en vlakke ondergrond, die vrij is van vochtproblemen.
Oud behang verwijderen met Perfax Behangafweekmiddel en Perfax Behangafsteker. Een waterbestendige wandbekleding vooraf doorprikken met de Perfax Behangperforator zodat het afweekmiddel kan inwerken op de lijm. Scheuren en gaten vullen met een Perfax vulmiddel.
Een normaal zuigende ondergrond is vereist. Op niet zuigende ondergronden kan gebruik gemaakt worden van Perfax Behangrandenlijm. De ondergrond kan soms ook terug zuigend gemaakt worden door bv. het afschuren van de aanwezige verflaag.Sterk zuigende ondergronden dienen voorbehandeld te worden. Bij normaal stucwerk volstaat het om voor te lijmen met verdunde behanglijm (zie de aanmaaktabel voor de correcte mengverhouding). Voor bepaalde ondergronden zoals gipsplaten, uitermate droog stucwerk, snelbouwmaterialen, cellenbeton, e.a. is het nodig een geschikte primer, afhankelijk van de ondergrond, aan te brengen.

Behangen

Vliesbehang
Perfax Mix & Roll voldoende en gelijkmatig in ruim één baanbreedte op de muur aanbrengen met de Perfax Behangroller of Lijmkwast. De rug van het behang niet bevochtigen Vervolgens het behang stotend in het nog vochtige lijmbed aanbrengen. Druk de banen gelijkmatig van boven naar beneden, van het midden naar buiten aan en strijk ze glad met de Perfax Behangspatel. Druk de naden aan met de Perfax Naadroller. Snijd het behang langs plafond, plinten en kozijnen op maat met behulp van de Perfax Behanglineaal.

Slechts zoveel Perfax Mix & Roll aanbrengen op de ondergrond als in 20 minuten beplakt kan worden. Correcties zijn makkelijk uitvoerbaar in deze verwerkingstijd. Een hoge kamertemperatuur verkort de verwerkingstijd.

Bij een correct gebruik van de Perfax Mix & Roll en het behang en indien het volgend pictogram op de verpakking van het vliesbehang aanwezig is, is het vliesbehang nadien gemakkelijk verwijderbaar.

Papier- en vinylbehang
De lijm met de Perfax Lijmkwast voldoende en gelijkmatig op de rugzijde van het behang aanbrengen, neem de randen goed mee. Vouw de behangbanen op volgens onderstaande instructie op en laat ze voldoende inweken (ca. 10 à 15 minuten). Het opvouwen voorkomt dat de naden gaan openstaan en de lijm tijdens de langs de randen opdroogt. Voor het aanbrengen op de wand, het behang zo nodig nogmaals zuinig insmeren.

Breng het behang stotend op de muur aan. Druk de banen gelijkmatig van boven naar beneden, van het midden naar buiten aan en strijk ze glad met de Perfax Behangspatel. Druk de naden aan met de Perfax Naadroller. Snijd het behang langs plafond, plinten en kozijnen op maat met behulp van de Perfax Behanglineaal.

Onze productspecialist adviseert ook deze producten


Maak je bestelling compleet en begin direct.