Onlineverf.nl

Perfax Metyl Speciaal

Perfax Metyl Speciaal vlekt niet, kan niet klonten en is extra sterk. Tevens is de lijm goed corrigeerbaar en vochtbestendig. Door de unieke Henkel MCX technologie (Metyl Cellulose eXtra) heeft dit plaksel 10% extra kracht waardoor het voor alle soorten zwaar, extra zwaar en speciaal behang en vinylbehang erg geschikt is.

8,95

inclusief btw
Dit product is op voorraad

Een vraag?

Wij beantwoorden hem graag!

Merk

Kleur

Transparant

Soort

Acryl, Afstripbaar, Afwasbaar, Duplex, Opgeschuimd vinyl, Papier, Profiel, Rauhfaser, Reliëf, Simplex, Struktuur, Textiel, Vinyl

Ondergrond

Steen, Cement, Beton, Stucwerk, Gips

Perfax Metyl Speciaal

Perfax Metyl Speciaal vlekt niet, kan niet klonten en is extra sterk. Tevens is de lijm goed corrigeerbaar en vochtbestendig. Door de unieke Henkel MCX technologie (Metyl Cellulose eXtra) heeft dit plaksel 10% extra kracht waardoor het voor alle soorten zwaar, extra zwaar en speciaal behang en vinylbehang erg geschikt is. Voor andere behangsoorten adviseren wij je een ander type Perfax Behangplaksel of Wandlijm. Perfax Metyl Speciaal met MCX is kalkbestendig en daardoor zelfs geschikt voor toepassing op nieuwe pleisterlagen.


Kenmerken:

  • Voor extra zwaar en speciaal behang
  • Extra sterk
  • Met 10% extra kleefkracht door de Henkel MCX technologie
  • Vlekt en klontert niet

Technische specificaties:

Soortelijk gewicht: 0,48 – 0,5
Voornaamste grondstof: Gereinigde methyl-cellulose met kunst-hars
Oplossend vermogen: ca. 30 minuten in koud water
pH-waarde v/d oplossing: 7 (neutraal)
Uiterlijk na oplossing: Melkwit, kortdradig
Aanmaakverhouding: zie tabel

Aanmaken van het plaksel

Strooi de volledige inhoud van het pakje onder krachtig en voordurend roeren in de juiste hoeveelheid koud leidingwater (zie tabel) en blijf roeren tot een glad mengsel wordt verkregen. Gebruik voor het aanmaken en mengen van het behangplaksel bij voorkeur de Perfax Roerspaan. De gaten in de roerspaan garanderen een optimale vermenging. Na ca. 30 minuten nogmaals krachtig doorroeren. Perfax Behangplaksel voor Zwaar en Speciaal Behang is nu klaar voor gebruik .

Toepassing Aanmaken in Voor +/-
Voorlijmen 8 liter water 70 m 2
100% afwasbaar Rauhfaser, zwaar en speciaal behang 4 liter water 24 m 2 = 5 rollen
Juteweefsel vinylbehang 3 liter water 15 m 2 = 3 rollen

Voorbereiding van de ondergrond

Zorg voor een schone, droge, vaste, vlakke en licht absorberende ondergrond. Het oud behang vooraf doorprikken met behulp van de Perfax Behangperforator en daarna het Perfax Behangafweekmiddel laten inwerken. Met de Perfax Behangafsteker kan het behang eenvoudig verwijderd worden. Het is aan te bevelen de ondergrond na het verwijderen van het oude behang en voor het opnieuw behangen te reinigen met de Perfax Muurreiniger.
Scheuren en gaten dienen gevuld te worden. Dit kan gebeuren met bijvoorbeeld een vulmiddel uit het Perfax assortiment.

Sterk zuigende ondergronden voorlijmen volgens bovenstaande tabel.

Bij een niet absorberende, of ook niet zuigende, ondergrond een hechtbrug creëeren door een laag Perfax Lijm voor Muurrenovatie en Polystyreen (verdund met 20% water) aan te brengen. Deze laag volledig laten drogen en daarna behangen zoals een gewone pleisterlaag.
Kleine niet absorberende oppervlakken kunnen met behulp van Perfax Wandlijm voor Behangranden, Vinyl op Vinyl en Moeilijke Ondergronden behangen worden.

Behangen

Perfax Behangplaksel voor Zwaar en Speciaal Behang voldoende en gelijkmatig met bijvoorbeeld de Perfax Lijmkwast op de rugzijde van het behang aanbrengen, dubbelvouwen, laten inweken. Voor het aanbrengen op de wand het behang zo nodig nogmaals zuinig van plaksel voorzien.
De banen stotend plakken en gladstrijken met een borstel of doek van het midden naar de rand en van boven naar beneden wegwrijven. Aansluitend de naden met een behangroller aandrukken. Voor het gladstrijken van behang zonder reliëf gebruikt u best de Perfax Behangspatel.
Een feilloze afwerking aan plinten, plafonds, … krijgt u met de Perfax Behangliniaal.

Opmerking

Voor vinylbehang met een papier-rug: de banen na het insmeren met behangplaksel, tot het midden dichtvouwen en oprollen. Het oprollen voorkomt dat de naden gaan openstaan en het plaksel tijdens de inweektijd (ong. 10 à 15 minuten) langs de randen uitdroogt.

Onze productspecialist adviseert ook deze producten


Maak je bestelling compleet en begin direct.