Onlineverf.nl

Perfax Glasweefsellijm 500 gram

Perfax Glasweefsellijm is een hoogwaardige dispersielijm in poedervorm. Het voordeel van deze lijm is dat het een uitstekende kleefkracht heeft. De Perfax Glasweefsellijm is ideaal voor het verlijmen van alle soorten glasweefsel op normaal absorberende ondergronden zoals o.a. steen, beton, stucwerk, gips, cement en hout.

13,95

inclusief btw
Dit product is op voorraad

Een vraag?

Wij beantwoorden hem graag!

Merk

Kleur

Transparant

Soort

Steen, Beton, Stucwerk, Gips, Cement, Hout

Ondergrond

Steen, Cement, Beton, Stucwerk, Gips

Perfax Glasweefsellijm

Perfax Glasweefsellijm is een hoogwaardige dispersielijm in poedervorm. Het voordeel van deze lijm is dat het een uitstekende kleefkracht heeft. De Perfax Glasweefsellijm is ideaal voor het verlijmen van alle soorten glasweefsel op normaal absorberende ondergronden zoals o.a. steen, beton, stucwerk, gips, cement en hout.


Kenmerken:

  • Droogt transparant op
  • Makkelijk corrigeerbaar (binnen de opentijd)
  • Oplosmiddelvrij, dus niet ontvlambaar
  • Niet giftig
  • Uitstekende hechting
  • Makkelijk verwerkbaar
  • Hoog rendement
  • Poedervorm, dus vorstbestendige bewaring
  • Kalkbestendig, dus geschikt voor nieuwe pleisterlagen.

Technische specificaties:

Soortelijk gewicht 1,0 kg/l (na aanmaak)
Verbruik – 200 tot 400 g/m²
(afhankelijk van het te verkleven materiaal)
Ph – waarde Neutraal (7)
Kleur Wit, droogt transparant op
Verwerkingstemperatuur Niet verwerken bij een temp. onder +10°C
Grondstof Kunstharsdispersie met kleefkrachtversterkende additieven
Wachttijd Geen (na aanmaakprocedure)
Open tijd 40 minuten bij +20°C. Eventuele correcties binnen deze tijd uitvoeren

Aanmaken van het plaksel

Strooi de volledige inhoud van het pakje onder krachtig en voortdurend roeren in de juiste hoeveelheid koud leidingwater (zie tabel) en krachtig doorroeren tot een homogeen mengsel ontstaat. Gebruik voor het aanmaken en mengen van het behangplaksel bij voorkeur de Perfax Roerspaan. De gaten in de roerspaan garanderen een optimale vermenging. Na ca. 20 minuten nogmaals krachtig doorroeren. Perfax Behangplaksel voor Glasweefsel is nu klaar voor gebruik.

Toepassing:
Aanmaken in:
Voor +/-:
Glasweefsel
8 l water
50 m²
Voorlijmen
20 l water
120 m²

Voorbereiding van de ondergrond

Geschikt voor alle zuigende ondergronden, zoals o.a. stuc- en pleisterwerk, beton, eternit, hout, hardboard, spaanplaats, ? mits deze vast, vlak, blijvend droog, stof- en vetvrij zijn.
Verf- en behangresten verwijderen; vastzittende olieverflagen dienen te worden opgeruwd en/of aangeloogd met bv. ammoniak. In dit laatste geval met schoon koud leidingwater naspoelen.
De vorige wandbekleding vooraf doorprikken met behulp van de Perfax Behangperforator en daarna het Perfax Behangafweekmiddel laten inwerken. Met de Perfax Behangafsteker kan het behang eenvoudig verwijderd worden. Het is aan te bevelen de ondergrond na het verwijderen van de vorige wandbekleding en voor het opnieuw behangen te reinigen met de Perfax Muurreiniger.
Scheuren en gaten dienen gevuld te worden. Dit kan gebeuren met bijvoorbeeld een vulmiddel uit het Perfax assortiment.

Sterk zuigende ondergronden met verdunde Perfax Glasweefsellijm voorlijmen (zie tabel).
Bij een niet absorberende, of ook niet zuigende, ondergrond een hechtbrug creëeren door een laag Perfax Lijm voor Muurrenovatie en Polystyreen (verdund met 20% water) aan te brengen. Deze laag volledig laten drogen en daarna behangen zoals een gewone pleisterlaag. Kleine niet absorberende oppervlakken kunnen met behulp van Perfax Wandlijm voor Behangranden, Vinyl op Vinyl en Moeilijke Ondergronden behangen worden, zonder vooraf een hechtbrug te creëren.

Aanbrengen van de lijm

De lijm met de Perfax Roll-On – Behangroller of lijmkam (nr. A1 / B1) voldoende en gelijkmatig in de baanbreedte op de ondergrond aanbrengen. Vervolgens het glasweefsel in het nog vochtige lijmbed aanbrengen. Direct hierna het glasweefsel afrollen en gelijkmatig met een spatel van boven naar beneden, van het midden naar buiten toe aandrukken. De Perfax Behangspatel is hierbij een handig en geschikt hulpmiddel. Het glasweefsel stotend verlijmen.
Slechts zoveel lijm aanbrengen op de ondergrond als in 40 minuten kan beplakt worden. Een hoge kamertemperatuur verkort de opentijd. Correcties zijn makkelijk uitvoerbaar in deze opentijd.
Een feilloze afwerking aan plafond, plint, ? verkrijgt u met behulp van het Perfax Behangliniaal.

Na droging van de lijm (ong. 12 à 24 uur) afwerken in de gewenste kleur met 2 lagen verf.
Indien de ondergrond onzuiverheden vertoont bv. vlekken, donkere ondergrond, ? bestaat de mogelijkheid dat een 3de laag verf noodzakelijk is.

Ingekleurde lijm

Perfax Wandlijm voor Glasweefsel kan ook gemakkelijk ingekleurd worden met een universeel kleurpigment (max. 1 à 2% toevoegen bij aanmaak van het mengsel). Voor het verlijmen en aanbrengen van de banen, dezelfde richtlijnen volgen als hierboven beschreven.
Na droging van de lijm overschilderen in de gewenste kleur.

Onze productspecialist adviseert ook deze producten


Maak je bestelling compleet en begin direct.