Onlineverf.nl

Painting The Past Topcoat

Painting the Past Topcoat beschermt vloeren en trappen tegen stoten en krassen. Deze verf heeft een matte afwerking en kan worden aangebracht over zowel de Eggshell als de Matt verf.

49,95

inclusief btw
Dit product is op voorraad

Kleurkiezer

Een vraag?

Wij beantwoorden hem graag!

Inhoud

1 liter

Kleur

Transparant

Merk

Ondergrond

Muur en plafond

Type

Binnenverf

Glansgraad

Extra mat

Painting The Past Topcoat

Painting the Past Topcoat beschermt vloeren en trappen tegen stoten en krassen. Deze verf heeft een matte afwerking en kan worden aangebracht over zowel de Eggshell als de Matt verf. Het beste is om de Topcoat in 2 lagen aan te brengen. Na 4 uur is de Topcoat droog en kun je de twee laag aanbrengen. De Topcoat heeft een uiteindelijke uithardingstjid van 7 dagen. 1 Liter is voldoende om een oppervlak van 10 tot 15 m² te schilderen. De verf vergeelt niet en is eenvoudig te reinigen met water.


Toepassing

Painting the Past Topcoat is geschikt als afwerkingslaag op alle soorten hout binnenshuis. Tevens kan de Painting the Past Topcoat als beschermlaag over de Painting the Past Matt Krijtlak en Painting the Past Eggshell Krijtlak geschilderd worden. Denk hierbij aan o.a. vloeren, trappen, keukenkastjes en tafels.
Om doorbloeding te voorkomen adviseren we om onbehandeld hout dat een dekkende afwerking gaat krijgen, bv vloerdelen of keukens, eerst te voorzien van een laag Painting the Past Stainblock. Na droging kan deze dan afgewerkt worden met Painting the Past Krijtlak en Painting het Past Topcoat voor een slijtvast eindresultaat.


Kenmerken

  • Snelle droging
  • Makkelijk te verwerken
  • Hoge slijtvastheid
  • Reukarm
  • Hittebestendig
  • Beschermt tegen vlekken
  • Waterbestendig
  • Kleurloos

Droogtijden

Droogtijden: * Stofdroog na ca. 30 min. * Overschilderbaar na ca. 12 uur. * Schuurbaar na ca. 4 uur * Volledig uitgehard en belastbaar na ca. 7 dgn.
Verbruik: 10-15 m2 per liter. (afhankelijk van de ondergrond en applicatiemethode)


Verwerking

Aanbrengen:
Painting the Past Topcoat wordt in dunne lagen met een kwast of geschikte roller aangebracht. Painting the Past is gebruiksklaar en hoeft niet verdund te worden.
Goed roeren voor gebruik !

Lak op waterbasis dient u iets sneller te verwerken dan lak op terpentinebasis.
Breng de verf rijkelijk aan, verdeel gelijkmatig, werk af en laat drogen. Op grotere vlakke oppervlakken kan de verf worden aangebracht met een (lakvilt)roller.
Verwerkingstemperatuur: Verwerk Painting the Past Topcoat bij temperaturen tussen 10oC en 25oC.
Voorbereiding: De ondergrond dient droog, schoon, en stofvrij te zijn. Verwijder alle losse verflagen. Eventuele vet, olie en wax-lagen verwijderen met de Paint & Wax Remover van Painting the Past en was grondig na met schoon water.

Onbehandeld hout transparant afwerken: (binnenshuis)
Ontvet de te schilderen ondergrond goed met een geschikte ontvetter en schuur daarna goed, in de richting van de houtnerf, met P120 om een gelijkmatige en egale ondergrond te verkrijgen.
Breng daarna minimaal 2-3 lagen Painting the Past Topcoat aan. Schilder in de richting van de houtnerf. Schuur tussen de lagen de ondergrond licht met P240 en vergeet niet om de ondergrond stofvrij te maken voordat u een volgende laag aanbrengt.

Onbehandeld hout transparant afwerken: (binnenshuis)
Ontvet de te schilderen ondergrond goed met een geschikte ontvetter en schuur daarna goed, in de richting van de houtnerf, met P120 om een gelijkmatige en egale ondergrond te verkrijgen. Breng vervolgens een laag Painting the Past Stainblock aan. Na droging twee lagen Painting the Past krijtlak en laat deze goed drogen.
Breng daarna minimaal 2-3 lagen Painting the Past Topcoat aan. Schilder in de richting van de houtnerf. Schuur tussen de lagen de ondergrond licht met P240 en vergeet niet om de ondergrond stofvrij te maken voordat u een volgende laag aanbrengt.

Schilderen van reeds geschilderde hout (binnenshuis).
Reeds geschilderd hout, waarbij niet bekend is wat de oude verflagen zijn, volledig kaal schuren of afbijten met Painting the Past Wax & Paint Remover.
Hout dat recent geschilderd is met watergedragen verf licht schuren met P220 en stofvrij maken.
Breng daarna minimaal 2-3 lagen Painting the Past Topcoat aan. Schuur tussen de lagen de ondergrond licht met P240 en vergeet niet om de ondergrond stofvrij te maken voordat u een volgende laag aanbrengt.


Website fabrikant: Painting the Past

Tip: 

Om de ondergrond goed schoon te maken, maak je gebruik van St. Marc Verfreiniger. Vervolgens schuur je de ondergrond licht op met 3M schuurpapier met een redelijk fijne korrel, bijvoorbeeld P240. Vergeet ten slotte niet om met een kleefdoekje alle resten stof weg te halen!

Onze productspecialist adviseert ook deze producten


Maak je bestelling compleet en begin direct.

Combideals


Bespaar met één van onze combideals.