Onlineverf.nl

Kristall Isolit

Deze topper werkt vervelende vlekken weg als watervlekken, roest, rook en nicotineplekken.  Het product is toepasbaar op spaanplaat, bitumen, beton, pleister en metselwerk. Isolit is overschilderbaar met alle soorten verf en heeft een uitstekende dekking en een goede isolerende werking.

Vanaf €15,50

inclusief btw
Dit product is op voorraad
0,25 liter0,75 liter2,5 liter
Wissen
Zoek de gewenste kleur

Of selecteer een veel voorkomende kleur

Een vraag?

Wij beantwoorden hem graag!

Rendement per liter

8 m2

Gebruik

Beton / muur

Inhoud

0,25 liter, 0,75 liter, 2,5 liter

Kristall Isolit

Kristall isolit werkt vervelende vlekken weg als watervlekken, roest, rook en nicotineplekken. Toepasbaar op spaanplaat, bitumen, beton, pleister en metselwerk. Isolit is overschilderbaar met alle soorten verf en heeft een uitstekende dekking en een goede isolerende werking.  Dus heb je bijvoorbeeld nare nicotineplekken op de muur zitten? Geen probleem! Als je de muur eerst voorbehandeld met dit product, dan isoleert Kristall Isolit de ondergrond. Hierdoor wordt het onmogelijk dat de vlekken nog door de muur dringen. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld vochtvlekken. Als je deze ook niet behandeld, dan zul je merken dat het vocht naar verloop van tijd weer door de muur trekt. Het overschilderen van de muur is dan een zinloze handeling. Zonde, want dan besteedt je tijd aan iets wat niet werkt.

Naast nicotine en vochtvlekken is deze isolerende voorstrijk ook geschikt voor roest en rookvlekken op de muur. Beide probleemgevallen kunnen grote gevolgen hebben voor de muur. Als je de muur heel donker schildert, dan zul je de vlekken minder zien. Maar aangezien het gros van onze klanten de muur graag in een lichte kleur wil hebben, is het niet onverstandig om de muur voor te behandelen.


Toepassing:

Kristall Isolit HS kan als grond- en isolatielaag op alle zuigende ondergronden (behalve styropor) worden aangebracht. Kristall Isolit HS kan gebruikt worden als goed dekkende grondlaag, waardoor vaak in de afwerklagen bespaard kan worden. Ook als sneldrogende grondlak op radiatoren of als voorstrijkmiddel op beton. De behandelde plaatsen zijn normaal te behangen of met folie te beplakken.

 


Eigenschappen:

Kleur: wit

Theoretisch verbruik: ca. 8 -10 m²/ltr, afhankelijk van de ondergrond

Vlampunt: > 21ºC

Soortelijk gewicht: 1,22 kg/l

Stofdroog: na ca. 60 min. bij 23ºC en 65% RV

Kleefvrij: na ca. 15 min. bij 23ºC en 65% RV

Overschilderbaar: na ca. 3 tot 4 uur. bij 23ºC en 65% RV

Verpakking: 250, 750 ml en 2,5 liter

Houdbaarheid in bus:
Minimaal 2 jaar bij temperatuur tussen 5°C en 25ºC, in originele, onaangebroken verpakking.


Applicatiegegevens

Verwerkingsmethode: zachte kwast of roller

Type verdunning : n.v.t., Kristall Isolit HS wordt gebruiksklaar geleverd.

Eventueel met alcohol

Aantal lagen : in de meeste gevallen is één laag voldoende. Bij bijv. teervlekken e.d. kan het nodig zijn, tenminste drie uur na de eerste laag nog een laag aan te brengen in kruisgang.

Schoonmaken gereedschap : nitro-verdunning.


Behandeling algemeen:

Ondergrond schoonmaken. Indien mogelijk laten drogen. Loszittende delen en andere ongerechtigheden verwijderen. In geval van twijfel, vooral indien over de aard van de verontreiniging onzekerheid bestaat, eerst een proefvlakje opzetten.


Bijzonderheden:

Kristall Isolit HS kan ook als sneldrogende grondlak op radiatoren gebruikt worden en kan met vrijwel elk verfproduct overschilderd worden. Bij twijfel eerst een proefvlak zetten.


Tip: 

Om de ondergrond goed schoon te maken, maak je gebruik van St. Marc Verfreiniger. Vervolgens schuur je de ondergrond licht op met 3M schuurpapier met een redelijk fijne korrel, bijvoorbeeld P240. Vergeet ten slotte niet om met een kleefdoekje alle resten stof weg te halen!

 

Onze productspecialist adviseert ook deze producten


Maak je bestelling compleet en begin direct.