Onlineverf.nl

Bison Acrylaatkit

De acrylaatkit van Bison in na 30 minuten al overschilderbaar! Deze hoogwaardige, zeer gemakkelijke verwerkbare, plastische afdichtingskit is voor het afdichten van voegen, naden, kieren en scheuren.

5,25

inclusief btw
Dit product is op voorraad

Een vraag?

Wij beantwoorden hem graag!

Inhoud

310 ml

Kleur

Wit

Merk

Kwaliteit

Doe-het-zelf

Bison Acrylaatkit

Bison Acrylaatkit is erg geschikt voor het afdichten van weinig werkende voegen, naden en kieren bij deur- en raamkozijnen, vensterbanken, prefab-elementen, trappen en plinten. Daarnaast is het handig voor het afdichten van wanden, gips- en golfplaten, plafonds, en doorvoerleidingen. Ook is deze kit geschikt voor het afdichten van scheuren en barsten in binnenmuren. De kit hecht op baksteen, (gas)beton, metselwerk, pleisterwerk, hout, glas, keramische tegels, metalen en hard-PVC.  De kit hecht echter niet op bitumen, PP, PE, P.T.F.E. en siliconen. Als je beglazing gaat afdichten, dan is het raadzaam om een andere kit te nemen.


Kenmerken:

  • Overschilderbaar na 30 minuten
  • Strak afmesbaar
  • Makkelijk verwerkbaar
  • Vochtbestendig
  • Temperatuurbestendig van -20°C tot +75°C
  • Zeer goed verspuitbaar
  • UV- en weerbestendig
  • Binnen en buiten toepasbaar
  • Blijvend elasto-plastisch (max. 12,5% rek)
  • Uitstekende hechting zonder primer

Natte vlekken met water verwijderbaar

Kenmerkenblad: Acrylaatkit
Websitefabrikant: Bison


Toepassing:

O.a. bij het afdichten van weinig werkende voegen, naden en kieren bij deur- en raamkozijnen, vensterbanken, prefab-elementen, trappen, plinten, wanden, gipsplaten, plafonds, golfplaten, schoorstenen, doorvoerleidingen en dakgoten. Hecht ook op baksteen, (gas)beton, metselwerk, hout, glas, keramische tegels, metalen en hard-pvc.


Voorbereidingen:

Verwerkingsomstandigheden uitsluitend verwerken bij temperaturen tussen +5°C en + 40°C. De ondergrond moet goed droog, schoon, stof- roest- en vetvrij zijn.

Voor een betere hechting op poreuze (sterk poreuze) ondergronden, moeten deze eerst worden bedekt met een verdunde acryloplossing (1 deel kit op 2 delen water). Voor een mooi resultaat, de randen van de voeg afplakken met schilderstape. Zorg voor een minimale voegbreedte van 6mm.

Tot 12 mm voegbreedte dient de voegdiepte 6 mm te zijn. Bij grotere voegbreedtes is de voegdiepte de helft van de voegbreedte. Gezien de grote verscheidenheid aan soorten (muur)verf wordt geadviseerd om vooraf de verdraagzaamheid van de verf op de kit te testen. Schilderstape direct na het gladstrijken verwijderen.


Verwerking:

Inhoud geschikt voor ca. 8-15 meter (afhankelijk van de diameter van de voeg). Koker met kitpistool verwerken. Koker openen door plastic nippel aan bovenzijde met scherp met tot bij de schroefdraad af te snijden. De spuitmond erop draaien en de gewenste opening schuin afsnijden. Zorg voor een minimale voegbreedte van 6 mm en maximaal 24 mm. De diepte van de voeg dient 6 tot 9 mm te zijn.

Kit gelijkmatig in de voeg spuiten en binnen 5 minuten met een bevochtigd plamuurmes of Bison Multi Tool gladstrijken. De aangebrachte schilderstape direct na gladstrijken verwijderen. Na 5 minuten vormt zich een oppervlaktehuid. De kit is overschilderbaar na 30 minuten. Gezien de grote verscheidenheid aan soorten (muur)verf wordt geadviseerd om vooraf de verdraagzaamheid van de verf op de kit te testen.

Natte vlekken direct met water verwijderen. Uitgeharde resten zijn alleen mechanisch te verwijderen.

 

Onze productspecialist adviseert ook deze producten


Maak je bestelling compleet en begin direct.