Onlineverf.nl

Sikkens Alphacryl Pure Mat; de verf van het Rijksmuseum

11 oktober 2017 | door Tim de Jong

Als je op zoek bent naar een ultra matte muurverf die ook nog eens spiegelglad is, dan hebben we goed nieuws! Sikkens heeft namelijk een muurverf ontwikkeld die zo mooi is, dat hij wordt gebruikt in het Rijksmuseum. En die verf kun jij nu ook op je muur krijgen! We hebben het over de Sikkens Alphacryl Pure Mat natuurlijk.

Waarom juiste deze verf?

De Sikkens Alphacryl Pure mat is een extreem matte, schrobvaste, oplosmiddelvrije binnenmuurverf. Hierdoor is de verf uitermate ideaal voor ruimten met invallend strijklicht. Omdat Alphacryl Pure Mat SF spanningsarm en isolerend is, is de verf ook erg geschikt om te gebruiken bij renovaties. Daarnaast heeft deze muurverf schrobklasse 1, wat inhoud dat de verf goed reinigbaar is. Alleen deze eigenschappen al maken de verf uniek in z’n soort. Daar komt nog eens bij dat er in deze muurverf geen oplosmiddelen zitten en daardoor wordt gekenmerkt als ‘’Ecosure’’ product. Dit betekent dat deze muurverf beter is voor het milieu.

De juiste primer gebruiken

Het is van belang dat onder de Alphacryl Pure Mat de juiste onderlaag wordt gebruikt. Gebruik hiervoor altijd de Sikkens Alphacryl Primer SF. Met deze primer creëer je een sluitend verfsysteem die zorgt voor een gegarandeerd resultaat.

Nieuwe kleuren ontwikkeld

Sikkens had ook een extra doelstelling voor het Rijksmuseum: het ontwikkelen van 60 nieuwe kleuren gebaseerd op authentieke kleuren uit 1885. Maar ook het bedenken van een oplossing om de oorspronkelijke decoraties over te schilderen en toch te behouden voor de toekomst. Twee uiteenlopende uitdagingen waar Sikkens mee geconfronteerd werd bij de restauratie en renovatie van het Rijksmuseum in Amsterdam.