Onlineverf.nl

Schilderen als een professionele schilder

18 maart 2015 | door Tim de Jong

Wilt u ook kunnen schilderen als een professionele schilder? DAT KAN! 
Lees dan deze 10 tips goed door! Schilderen is niet moeilijk, vaak zit het hem in de juiste voorbereiding. Natuurlijk is er bij een professionele schilder meer kennis in huis, maar voor de kennis bent u bij onlineverf.nl aan het juiste adres! Vaak loont het zich om even te bellen met onze specialisten voor een goed grondig advies. Een goed begin is immers het halve werk.

Tip 1: Bedenk vooraf goed wat u allemaal wilt schilderen, dit klinkt stom, maar vaak worden er onderdelen over geslagen en daarmee te weinig verf gekocht. Dit neemt vaak een hoop ergernis met zich mee. U wilt immers uw klus graag afronden.

Tip 2: Bereid uw werkzaamheden goed voor en maak een boodschappenlijstje. U kunt met behulp van de verfwijzer precies bekijken wat u allemaal nodig heeft voor uw klus. Ook kunt u ons ten alle tijden bellen voor een goed advies.

Tip 3: Bestel ook materialen mee die het schilderen leuker maken bijvoorbeeld: Handschoenen om geen vieze handen te krijgen, verhuisfittingen wanneer u in een nieuw huis aan het werk gaat (meestal s’avonds als het donker is) professionele kwasten (aanrader) etc. etc.

Tip 4: Bestel grondverf altijd in de eindkleur. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar zien nog heel vaak dat grondverf in de kleur wit besteld word. Wanneer u de grondverf in de eindkleur besteld scheelt dit aanzienlijk in de dekking van de eindlaag en dus ook in de hoeveelheid verf die u verbruikt.

Tip 5: Fixeer altijd nieuwe ondergronden bij muurverf. Fixeer heft de zuigende werking van de ondergrond op en daardoor ontstaat er geen baanvorming in uw te schilderen muurwerk. Tevens is het verbruik van de muurverf dan ook stukken lager.

Tip 6: Bestel voor uw schilderklus niet te grof schuurpapier. Schuren wordt vaak onderschat, maar is bijna het belangrijkste van de hele klus. Vroeger schuurde men met P180 of lager (grover) tegenwoordig is het beter om met P180 of hoger te schuren. Vooral als een verflaag nog redelijk goed is en 1 of 2 keer aflakken volstaat gebruikt u dan P220 of hoger. Matteren volstaat in dit geval prima! U voorkomt ook nog eens lelijke schuurkrassen die later altijd zichtbaar blijven. Wanneer de oude verflagen slechter zijn dient u zwaarder geschut in te zetten om de oude verflagen weg te krijgen.

Tip 7: Bestel altijd de betere kwaliteit verf, zowel muurverf als lakverf. Goedkoop is bijna altijd duurkoop en dit ziet u terug in de kwaliteit. Schilderen is voor de meeste mensen een klus die ze liever even uitstellen, daarom kunt u dan beter voor de wat betere kwaliteit gaan van Sigma, Sikkens of Boonstoppel. De aanschaf is vaak iets duurder, maar het resultaat is veel beter en de verwerking ook waardoor het zich uiteindelijk snel terug betaald!

Tip 8: Zorg ervoor dat u altijd goed klim materiaal in huis heeft. Er is niets zo vervelend als wanneer u wilt beginnen en net niet boven bij de deur kunt komen. U probeert dan toch wat met een bierkratje of iets dergelijks, maar zult dit altijd terug zien in het eindresultaat.

Tip 9: Zorg bij de verwerking van watergedragen lakken (Sigma S2U Nova Satin bijvoorbeeld) dat de temperatuur in huis ”normaal” is. Voorkom tocht, want dit zorgt ervoor dat de verf (te) snel droogt. Rol een oppervlak vet op, dus met voldoende verf, vervolgens goed verdelen over de te rollen baan. Daarna in 1 of 2 keer goed afrollen verticaal en vervolgens afblijven! Water gedragen verven drogen snelle dan synthetische en daarom kunt u er niet eindeloos in blijven rollen.

Tip 10: Tijdens het klussen toch nog vragen over de verwerking van het gekochte product van Onlineverf.nl? Bel ons gerust! We staan 6 dagen in de week voor u klaar voor alle vragen. Bekijk onze vernieuwde ”over ons” pagina voor de juiste medewerker