Onlineverf.nl

Kies voor antracietgrijs

31 oktober 2017 | door Tim de Jong

De kleur antracietgrijs, ook wel RAL7016 genoemd, is een erg populaire kleur. De kleur wordt veelvuldig gebruikt als men een kleur grijs moet kiezen voor de woning. Veel mensen vinden deze kleur een modern en chique uiterlijk hebben. De kleur kan ook erg goed worden gecombineerd met andere kleuren.

Kleurencombinaties met RAL 7016

Deze grijstint is goed te combineren met bijvoorbeeld RAL 9010, wat zorgt voor een modern en fris uiterlijk. Op de foto hiernaast zie je zo’n combinatie. Je ziet dat de woning er strak en luxueus uitziet. De witte tint zorgt voor het moderne, terwijl antraciet zorgt voor een warme, maar toch strakke look.

Wil je toch graag een water warmere combinatie, dan zou je kunnen kiezen voor een combi met RAL 9001. Deze kleur is wat donkerder/geler dan RAL 9010. Natuurlijk zijn er nog tal van andere combinaties mogelijk. Het is maar net waar je zelf van houdt!

Andere mogelijkheden met alleen RAL 7016.

Naast het schilderen van de woning met antracietgrijs, is het natuurlijk ook mogelijk om de kleur toe te passen in de tuin. Op de afbeelding zie je dat er een combinatie is gemaakt van RAL 7016 met een houtkleur. Deze zijn beide verwerkt in een schutting en het resultaat is erg mooi!

Zo zie je maar dat er genoeg mogelijkheden zijn om een donkere grijstint mooi te maken. Wees creatief en experimenteer.