Onlineverf.nl

Carbolineum op mijn schuur; waarmee schilder ik dit over?

28 juni 2016 | door Tim de Jong

Dat is een vraag die we bij Online Verf regelmatig krijgen. Carbolineum is een klassiek houtverduurzamingsmiddel. In veel Europese landen is het wegens de schadelijke bijeffecten sinds enige jaren verboden. In Nederland geldt het verbod al sinds 1 november 2001. Maar waarmee moet ik mijn hout dan overschilderen?

Tencopracht Carbobruin

Een goed alternatief is Tencopracht Carbobruin. Het is een alternatief voor de bruine carbolineum. Een uitstekend houtbeschermingsmiddel, die diep in het hout dringt, de houtnerf accentueert en het hout beschermt tegen weersinvloeden.

Tencopracht Carbobruin biedt een weerbestendige bescherming, is gemakkelijk aan te brengen en eenvoudig in onderhoud. Het product kan zowel op nieuw als op eerder met carbolineum behandeld hout toegepast worden. Het beschermt en verfraait alle buitenhoutwerk, zoals; hekken, schuttingen, pergola’s palissaden, loodsen, schuren en steigers.

Eigen veiligheid

Let er wel op dat je heel voorzichtig bent met eventueel schuren, want de schadelijke stoffen van carbolineum kunnen dan alsnog vrij komen. Dus werk voor je eigen veiligheid met goede bescherming zoals mondkapje en veiligheidsbril.

Wat ook een mooi alternatief is, is Impraleum van Koopmans. Deze kan ook over oude poederende carbolineum lagen gestreken worden. Dit prettige product is te verkrijgen bij onlineverf.nl in een mooie mat zwarte kleur.

Nog vragen? Wij helpen je graag

Heb je nog vragen over Tencopracht Carbobruin? Of heb je nog op- en aanmerkingen? Onze medewerkers helpen je graag voor een antwoord of passend advies. Neem vrijblijvend contact met ons op.