Onlineverf.nl

Buitenkozijnen en deur slaan mat uit

9 september 2016 | door Tim de Jong

Herken je dat? Je hebt gekozen voor een mooie ‘bolle’ hoogglans lak voor buiten, maar als je klaar bent met schilderen blijkt dat de verf de volgende dag helemaal mat geslagen te zijn. Online Verf weet raad.

Opletten in de (na)zomer

Vooral in de (na)zomer kan je voor de verrassing komen te staan dat de verf de volgende ochtend helemaal mat is geworden. Door hoge luchtvochtigheid en langzamere droging van de verf (door de nieuwe VOS 2010 wetgeving) heb je meer kans dat de verf mat slaat.

Verf op tijd aanbrengen

Het is daarom belangrijk dat de verf op tijd word aangebracht zodat de verf de tijd heeft om te drogen voor er condens optreed. Als condens op de natte verf slaat, dan word deze mat. En dat wil je juist niet.

Niet te vroeg binnen

Maar ook ‘s ochtends is het belangrijk niet te vroeg te beginnen. Dan kan de te lakken ondergrond nog vochtig zijn van de nacht. Belangrijk is te wachten tot deze helemaal goed droog is.

Schilderen in het voorjaar

Het beste tegen mat slaan van de verf is te schilderen in het voorjaar. Dan is de luchtvochtigheid nog niet zo hoog. Maar pas dan wel weer op met vorst.

Nog vragen?

Heb je nog vragen over een ‘bolle’ hoogglans? De medewerkers van OnlineVerf.nl helpen je graag voor een antwoord of passend advies. Neem vrijblijvend contact met ons op om je vraag beantwoord te krijgen.