Onlineverf.nl

De beste muurverf voor binnen

5 april 2017 | door Tim de Jong

Het schilderen van je binnenmuur is eens in de zoveel jaren noodzakelijk. Zo kan de muur na verloop van tijd zijn vergeeld, kies je voor een andere inrichting of wil je gewoon eens wat anders. Dan is het wel zo fijn dat je de juiste verf gaat gebruiken. Er zijn heel veel verschillende soorten muurverf en op radio- en TV reclames zegt iedereen de beste verf te hebben. Hoe zit het nou echt? Welke muurverf heb ik nodig voor mijn huis? En betaal ik niet teveel?

Het verschil in soorten muurverf

In deze blog hebben we het over het schilderen van een binnenmuur. We willen eerst even duidelijk maken dat er een groot verschil zit tussen het schilderen van een binnenmuur en een buitenmuur. Een buitenmuur heeft veel meer te verdragen dan een muur binnenshuis.

Denk eens aan de weersinvloeden zoals zon, regen, vorst en sneeuw. Doordat de buitenmuur constant moet omgaan met veranderende omstandigheden, moet deze verf voorzien zijn van andere eigenschappen dan een muurverf voor binnen. Zo zit er een verschil in de hoeveelheid bindmiddel, pigment en verdunner. Dat verklaart ook meteen het verschil in prijs. Kies daarom voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. De goedkopere muurverven bevatten minder toevoegingen, waardoor de verf minder dekt, niet goed afwasbaar is en lastiger is aan te brengen. In verhouding heb je dus meer verf nodig en ben je alsnog duurder uit.

Tip: Lees deze blog over de échte prijs van muurverf.

Welke muurverf moet ik hebben voor binnen?

Onze verfspecialisten adviseren voor het schilderen van binnenmuren Sigmatin DGL Mat. Deze matte muurverf heeft dezelfde kwaliteit als de Sigmatex Superlatex. Deze verf adviseren wij altijd wanneer buitenmuren geschilderd gaan worden. Dus als je goede muurverf zoekt, dan raden we je deze verf bij Online Verf zeker aan.

De Sigmatin DGL Mat is professionele watergedragen muurverf die soepel te verwerken is en een goede dekking heeft. Het voordeel van een watergedragen verf is dat hij niet vergeeld, in tegenstelling tot een terpentine gedragen verf, die dat wel goed. Daarom is deze verf ook beter geschikt voor binnenshuis gebruik. De verf is alleen te verkrijgen in lichte kleuren zoals wit, RAL 9001, Ral 9010 en RAL 9016.

Ga voor goed advies

Verder bevat de Sigmatin DGL Mat eigenschappen zoals schrobklasse 2, wat betekent dat de verf goed reinigbaar is. Voor muurverf binnenshuis is schrobklasse 2 prima. Schrobklasse 1 is enkel noodzakelijk voor muurverf die buitenshuis wordt gebruikt. Laat je dus niet misleiden met allerlei mooie praatjes, maar ga voor een gewoon goed advies!

Heb je liever een krijtachtige muurverf? En houdt je wel van een bijzondere afwerking? Dan kun je ook kiezen voor de muurverf van Painting the Past. De Matt Emulsion is een voorbeeld van een zeer matte muurverf met een krijtachtige afwerking. Daarnaast heeft Painting the Past nog een watergedragen muurverf, de Rustica, die een schaduwachtig effect geeft. Aan deze verf is marmerpoeder toegevoegd, waardoor het bijzonder effect ontstaat.

Kijk hier het filmpje: Hoe schilder ik een muur in 7 stappen. 

Farrow & Ball

Ben je liefhebber van een Engelse stijl? Ook dan hebben we een bijzonder assortiment speciaal voor jou. De muurverf van Farrow & Ball is voor échte liefhebbers. De Farrow & Ball Estate Emulsion heeft een matte afwerking en is geschikt voor binnenmuren en plafonds. De matte krijtachtige afwerking geeft een bijzondere diepte van de kleur. Liever een aan zijdeglans afwerking? Dan is de Estate Eggshell een goed alternatief. Deze watergedragen muurverf is ook ideaal voor binnenshuis gebruik.

Benieuwd naar nog meer Farrow & Ball? Neem dan een kijkje op deze speciale productpagina.