Onlineverf.nl

Je hebt de tijd, maar kiest wel voor budget materialen

“Pietje precies”

Elke strijk dichterbij een mooi eindresultaat.

Je doet iets goed en anders helemaal niet. Waarschijnlijk heb je enige schilderervaring en dus hoeven wij jou niets meer over de basis te vertellen. Ga je toch voor het eerst een schilderklus aan? Wij staan voor je klaar met raad en daad. Maak gebruik van onze live chat, bel ons of mail ons je vragen.

Pietje Precies:

Wanneer je van jezelf weet dat je een pietje precies bent, maar nog niet helemaal de schilder die je zou willen zijn, hebben wij nog een aantal tips om je klus nog beter te laten slagen.
Vanzelfsprekend wil je dat alles er weer tiptop uitziet en wat is er leuker dan een complimentje te krijgen over je pas geschilderde wand of kozijn. De juiste schildersmaterialen zullen zorgen voor een strakker eindresultaat.

Een goede voorbereiding…:

Het zal wat tijd vragen, maar al snel zal duidelijk worden dat wanneer je je voorbereiding grondig aanpakt, het schilderwerk zelf een stuk vlotter zal gaan. Verwijder daarom bij het schilderen van een wand alle schakelaars en stopcontacten en bij deuren het beslag. Kleine moeite en scheelt weer afplakken en schoonmaken. Plak ramen en deuren af en ga ontvetten met ammoniawater of St. Marc. was deze laatste nog wel even na met schoon water (door eerst te ontvetten voorkom je dat je vuil en vet in het hout schuurt). Vervolgens schuren en daarna nog eens ontvetten. Daarna alles goed laten drogen en dan eventueel een grondlaag aanbrengen.

 

Advies nodig?

Chat nu met Mirre voor al je vragen!

Start de Live chat

Wij adviseren oa:


Een ontvetter zonder nare lucht is St. Marc. Deze krachtige ontvetter zal geen strepen achterlaten en ruikt ook nog eens heerlijk. Bovendien is het biologisch afbreekbaar.

Afplakband waar je zeker geen irritatie van krijgt is easy mask tape van Kleenedge. Deze tape is makkelijk aan te brengen en te verwijderen; ook na een aantal dagen. Ook zeer geschikt voor vers schilderwerk.

Een waar pareltje onder de gereedschappen is de anza roller. Hoe fijn is het om met een roller het effect te krijgen, alsof het door een vakman met de kwast is aangebracht? Deze vilt roller brengt de verf gelijkmatig op en vloeit mooi na. Tip: haal de roller voor gebruik over een plakband. Zo voorkom je eventuele pluisjes in je schilderwerk.

Een muurverf van prima kwaliteit is de Histor Monodek, of de Flexa Powerdek. Verwacht geen wonderen, maar de dek kracht is prima en ook verwerkt hij soepel.

Diverse gereedschappen maken het geheel af. Wil je toch een stapje hoger in kwaliteit? Kijk dan bij de andere schilderplannen.

Handige tips & tricks ontvangen?
Meld je aan en jij als “Pietje precies” ontvangt ze direct in je mail!