Binnenlak kopen?

Met binnenlak bescherm je het houtwerk tegen alle invloeden van buitenaf. Voorkom bijvoorbeeld vervelende vlekken op het hout. Een goede lak beschermt hiertegen en zorgt dat het oppervlak mooi blijft. Je hebt de keuze uit dekkende of transparante (blanke) lak, van mat tot hoogglans. Gebruik de filters om het product te vinden die jij nodig hebt!

 • Glitsa Parketlak

  Glitsa Parketlak

  • Niet vergelend
  • Goed reinigbaar

Hoe moet ik hout lakken binnen?

Benieuwd hoe je het hout kunt lakken dat je binnen wilt afwerken? Het is vooral belangrijk om de ondergrond op de juiste manier voor te bereiden. Dit doe je op deze manier:

 1. Onbehandeld hout ontvetten
  Wil je binnen lakken en gaat het om onbehandeld hout? Begin met het ontvetten daarvan. Voor zachte houtsoorten zoals vuren en grenen gebruik je een verfreiniger. Voor harde houtsoorten zoals mahonie is een thinner beter geschikt.
 2. Kaal hout schuren (en ontvetten)
  Het ontvette kale hout kun je grof schuren met een middelgrof schuurpapier (korrel 150 tot 180). Vergeet de scherpe hoeken en randen niet en maak het geheel daarna stofvrij met een doekje. Tip: is het geschuurde hout weer stofvrij? Ontvet het nog een keer, om door te gaat met de volgende stap.
 3. Onbehandeld hout lakken
  Eenmaal voorbehandeld kun je het onbehandelde hout voor de eerste keer lakken. Breng een dunne laag met binnenlak aan en laat die goed drogen. Schuur de laklaag licht op met korrel 320 of een schuurspons. Vergeet de houtnerf niet, voor een hoge en bolle glans.

  Let op: wil je behandeld hout lakken? Begin bij stap 4.

 4. Laklaag verwijderen
  Verwijdert eerst de oude en transparante laklagen. Gebruik een verfkrabber of een verfföhn. Of gebruik een afbijtmiddel en plak eventueel glas af, waarmee je voorkomt dat dit barst door de hitte.
 5. Beschadigingen herstellen
  Schuur eventuele beschadigingen op tot blank hout. Gebruik vervolgens stap 1, 2 en 3 om dit weer op de juiste manier te behandelen.
 6. Fijn schuren
  Goede lagen met lak kun je fijn schuren, met een korrel 220 tot 280. Of gebruik een schuurspons, waarna je alles weer stofvrij kunt maken en kunt ontvetten.
 7. Behandeld hout lakken
  Is alles netjes stof- en vetvrij? Breng dan de eerste laklaag aan. Werk liever in 2 of 3 dunne laklagen, dan één dikke. Laat de lak tussendoor goed drogen, schuur het licht op (korrel 320) en ga dan door met de volgende laag.