Onlineverf.nl

Wat te doen bij blaasvorming?

Blaasvorming, blaasjes in de verf, bobbeltjes, luchtbelletjes, etc. Allemaal benamingen om blaasvorming aan te geven. Blaasvorming is een vervelend proces, maar gemakkelijk om te lossen door te schuren en een nieuwe laag verf aan te brengen.

Waardoor heb ik blaasjes in de verf?

We leggen je graag eerst even uit hoe blaasvorming ontstaat. Dit wordt altijd veroorzaakt door een combinatie van factoren zoals een niet gevulde ondergrond, een te groot verschil in temperaturen, luchtvochtigheid en in combinatie met wind en zon. Wat er feitelijk gebeurd is dat de lucht uitzet en door de verflaag naar buiten komt. Doordat de verf aan de buitenzijde is aangedroogd ontstaat er een blaasje. Als dit proces dit maar vaak genoeg herhaalt knapt het blaasje en ontstaat er een kratertje. En dat is natuurlijk niet mooi. Door adviseren onze verfspecialisten om de laklaag niet in de volle zon af te schilderen. Daarnaast is een goede primer het halve werk. Voor buitenschilderwerk is de combinatie van Sigma S2U Allure Primer (grondverf) en Sigma S2U Allure (aflak) een duurzame keuze.

Hoe kan ik blaasjes in de verf herstellen?

Mocht het toch voorkomen dat er blaasjes ontstaan, dan is hier wat aan te doen. Laat alles eerst goed drogen, zodat je de verflaag lichtjes kunt opschuren. Neem deze even af met een doek en breng vervolgens een nieuw laag lakverf aan. Zorg er wel voor dat je niet in de felle zon staat. Als de nieuwe verflaag is gedroogd, is het oppervlak weer volledig beschermd tegen alle invloeden van buitenaf.