Onlineverf.nl

Wat is het voordeel van grondverf?

Eigenlijk heeft grondverf maar 1 echte functie: zorgen voor hechting tussen het oppervlak en de laklaag. Dat is erg simpel gezegd, maar in feite is dat ook alles. Alleen is dat wel een uiterst belangrijk. Als je namelijk niet de juiste grondverf gebruikt, dan zal de verf niet hechten.

N.B.: Grondverf wordt ook wel primer genoemd.

Let er altijd op dat wanneer je een lak op terpentinebasis hebt, je ook een grondverf op terpentinebasis moet hebben. Datzelfde geldt ook voor watergedragen lak en dus een watergedragen grondverf.

Het is belangrijk dat je de juiste primer neemt. Wil je een onbeschilderd houten oppervlak schilderen, dan neem je een ‘’normale’’ grondverf. Voor terpentine gedragen is dat bijvoorbeeld de Sigma S2U Primer en voor watergedragen lak is de bijvoorbeeld de Sigma S2U Nova Primer.

Wil je echter lakverf gaan aanbrengen op onbehandeld metaal of kunststof, dan moet je een multiprimer gebruiken. Een voorbeeld hiervan is de Sigma Multiprimer Rapid. Dit is een multiprimer voor terpentine gedragen lakken. Voor watergedragen lakken is het raadzaam om Sigma  Multiprimer Aqua te gebruiken.