Onlineverf.nl

Hoe vaak moet ik buitenschilderwerk controleren?

De kwaliteit van het (buiten)schilderwerk is afhankelijk van twee factoren: de kwaliteit van de  verf en de kwaliteit van de schilder. Hieronder geven we uitleg.

  1. de kwaliteit van de verf

De kwaliteit van de verf bepaald voor een groot deel de mate waarin het geschilderde oppervlak beschermd is tegen weersinvloeden. Kies daarom altijd voor goede, professionele verf die duurzaam is. Twee goede lakverven voor buiten zijn de Sigma S2U Allure Gloss en de Sikkens Rubbol XD High Gloss. Deze lakken zijn onder ideale omstandigheden 10 jaar schildervrij. Dat is dus een goede investering voor het behoud van je schilderwerk.

  1. de kwaliteit van de schilder

Het twee punt is de kwaliteit van de schilder. Schilderen is niet echt moeilijk, maar je moet wel zorgen dat je altijd de juiste stappen neemt. Sla je een belangrijke stap over, zoals het ontvetten van het schilderwerk voordat je gaat schilderen, dan heb je al een probleem. Datzelfde geldt voor het tussentijds schuren om te zorgen voor een goede hechting.

Schilderwerk controleren

Als we de twee bovenstaande punten in ons achterhoofd houden en zorgen voor goede verf en een juiste manier van aanbrengen, dan is het logischerwijs zinvol om het schilderwerk rond de 7 a 8 jaar te controleren. Mochten de weersomstandigheden dermate slecht zijn, dan is het beter om wat eerder in te grijpen. Wat je natuurlijk te allen tijde wilt voorkomen is houtrot. Daarmee heb je nog veel meer werk dan enkel je schilderwerk periodiek bijwerken.

Heb je last van houtrot, of denk je dat je last (krijgt) van houtrot? Lees dan onze blog over houtrot!