Zwanger en schilderen; hoe zit het nu?

Je bent zwanger en hebt ontzettend last van nesteldrang, dus je wilt graag schilderen. Is dit nu verstandig of niet? Wij hebben deze vraag al vaak voorgeschoteld gekregen en kunnen door onze ervaring een deskundig advies geven.

Ons advies

Het advies is: is het niet noodzakelijk? Dan liever niet doen. Wanneer het enigszins mogelijk is laat dan je partner of familie de klus klaren. Maar niet iedereen heeft deze keuze. In dat geval is er de mogelijkheid om te kiezen tussen twee soorten verf: terpentine en watergedragen verf. De damp van de eerste kan schadelijk zijn voor jou en je ongeboren kindje. Niet doen dus. Een betere optie is verf op waterbasis. Hierin zitten natuurlijk nog wel verschillende stoffen, maar wanneer je goed ventileert (dit is echt heel belangrijk!) en een mondkapje draagt is een klein klusje echt geen probleem. Een box schilderen zou je op een mooie dag ook buiten kunnen doen; dit is de beste optie.

Vragen? Wij helpen je graag

Heb je nog vragen over het schilderen tijdens de zwangerschap? Of heb je nog op- en aanmerkingen? Onze medewerkers helpen je graag voor een antwoord of passend advies. Kom gerust langs in onze showroom. Of bel of mail ons.