Welke verf is geschikt als tegelverf?

Bij het schilderen van tegels is eigenlijk maar één ding echt belangrijk. Dat is het gebruik van de juiste tegelgrondverf. Want alleen door de juiste tegel grondverf krijgt de uiteindelijke laklaag hechting.

Om tegels te schilderen kun je het beste Alabastine Tegelgrondverf gebruiken. Dit is een van de weinige goede tegel grondverven. Als je eenmaal deze grondverf hebt aangebracht, dan kun je deze tegelgrondverf met iedere terpentine gedragen lak overschilderen.

Alabastine heeft echter wel een bijpassende tegellak die ook warmwaterbestendig is. Dit is een hoogglanzende tegellak die speciaal gemaakt is voor plekken waar veel vocht komt. Denk hierbij aan de hoek van de douche, de rand van de badkuip of achter het fornuis. Nadeel van deze lak is dat hij enkel in wit en beige verkrijgbaar is.

Mocht je de tegels op kleur willen, dan kun je ook een terpentine gedragen lak aanbrengen. Mits je natuurlijk de juiste grondverf hebt gebruikt. Een voorbeeld van een goede lak is de Sigma S2U Gloss. Heb je liever een zijdeglans afwerking? Kies dan bijvoorbeeld de Sigma S2U Satin.