Welke muurverf moet ik buiten gebruiken?

Omdat de muur buitenshuis meer te voorduren krijgt dan binnenshuis, is het belangrijk om de juiste muurverf te gebruiken. Je wil natuurlijk niet dat de verf er naar verloop van tijd afbladdert. Daarbij beschermt de juiste muurverf de muur tegen weersinvloeden.

Muur schoonmaken

Voordat je de muur gaat schilderen, is het belangrijk om de muur schoon te spuiten met een hogedrukreiniger. Tevens kun je de muur met een schilders stoffer borstelen, zodat er geen steenresten meer achterblijven. Vervolgens kun je muur gaan voorbehandelen/fixeren met Sigmafix. Dit is een middel dat de ondergrond ‘’vastzet’’ en de hechting bevordert.

Afwerken muur

Het afwerken van de muur kan met Sigmatex Superlatex (mat of zijdeglans) of Sigma Facade Topcoat. Deze laatste is speciaal bedoeld voor muren die intensief belast worden. Gebruik daarom bij deze muurverf altijd de Sigma Facade Prim Aqua als primer. Het voorstrijken van de muur moet ten alle tijden als de muur niet eerder is behandeld met een voorstrijk. Als je dit niet hanteert is het mogelijk dat de verf er naar verloop van tijd afbladdert.

Juiste verfroller

Gebruik altijd de juiste muurverfroller voor de klus. Als de buitenmuur gestructureerd is, dan kun je het beste de Proflor verfroller gebruiken. Heb je een gladde muur, dan gebruik je de Microfibre verfroller.